Deze plaattaart is gemaakt van filodeeg. Filodeeg vind je in het vriesschap van elke supermarkt.
Filodeeg is heel dun en wordt door het te bakken in de oven of frituur super krokant. Ik belegde deze plaattaart met groente, kaas en kruiden, maar het leuke aan plaattaarten is dat je eindeloos kunt variëren en zelfs een zoete variant kunt maken!

Recept

Ingrediënten
3 vellen Filodeeg
80 g Zure room
100 g Kastanje champignons
80 g Rode ui
60 g Zachte geitenkaas*
2 takjes Verse tijm
Peper en zout
*De zachte geitenkaas van het merk Chavroux heeft goede voedingswaarde.

Bereidingswijze
-Laat het filodeeg ontdooien.
-Haal het rooster uit de oven en leg er een vel bakpapier op.
-Verwarm de oven voor op 200 graden.
-Snijd de champignons in plakjes.
-Maak de ui schoon en snijd in halve ringen.
-Leg de vellen filodeeg op elkaar op het bakpapier.
-Smeer het deeg in met zure room.
-Verdeel de champignons, ui en geitenkaas over de plaattaart.
-Bestrooi met peper en zout.
-Bak 18 minuten in het midden van de oven.
-Rits de blaadjes van takjes tijm.
-Strooi de tijm over de plaattaart.

Voedingswaarde
441 kcal
17 g vet
53 g koolhydraten
2 g vezels
17 g eiwit

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.