Jum, jum, jummy! Deze plaattaart is heerlijk krokant en lekker hartig.

 

Recept

 

Ingrediënten

3 vellen Filo bladerdeeg*

60 g Zure room

2 Lente uitjes (20 g)

60 g Snoeptomaatjes

40 g Goldessa witte kaas**

65 g Veggie Chef spek reepjes***

10 g Rucola

 

*Ligt in de vriezer bij onder andere AH en Jumbo.

**Verkrijgbaar bij Lidl, let op dat je de light variant neemt, dus geen feta!

***Verkrijgbaar bij Jumbo. Spekreepjes van De Vegetarische slager of een ander merk zijn ook prima.

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 25 graden.

Leg een vel bakpapier op het rooster uit de oven. Leg de drie vellen filodeeg bovenop elkaar op het bakpapier.

Smeer zure room op het deeg.

Snijd de lente uitjes in ringen en de tomaatjes doormidden. Verdeel ze over de plaattaart.

Brokkel de witte kaas over de taart en verdeel ook de spekjes erover.

Bak de plaattaart in het midden van de oven in +/- 13 minuten knapperig.

Leg de plaattaart op een bord of plank en verdeel de rucola erover.

 

Voedingswaarde

523 kcal

23 g vet

52 g koolhydraten

2 g vezels

27 g eiwit

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.