Jum, jum, jummy! Deze plaattaart is heerlijk krokant en lekker hartig.

 

Recept

Ingrediënten
3 vellen Filo bladerdeeg*
60 g Zure room
2 Lente uitjes (20 g)
60 g Snoeptomaatjes
40 g Goldessa witte kaas**
65 g Veggie Chef spek reepjes***
10 g Rucola

 

*Ligt in de vriezer bij onder andere AH en Jumbo.
**Verkrijgbaar bij Lidl, let op dat je de light variant neemt, dus geen feta!
***Verkrijgbaar bij Jumbo. Spekreepjes van De Vegetarische slager of een ander merk zijn ook prima.

 

Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 25 graden.
-Leg een vel bakpapier op het rooster uit de oven. Leg de drie vellen filodeeg bovenop elkaar op het bakpapier.
-Smeer zure room op het deeg.
-Snijd de lente uitjes in ringen en de tomaatjes doormidden. Verdeel ze over de plaattaart.
-Brokkel de witte kaas over de taart en verdeel ook de spekjes erover.
-Bak de plaattaart in het midden van de oven in +/- 13 minuten knapperig.
-Leg de plaattaart op een bord of plank en verdeel de rucola erover.

 

 

 

Voedingswaarden
523 kcal
23 g vet
52 g koolhydraten
2 g vezels
27 g eiwit

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.