Een plaattaart gemaakt met slechts 4 ingrediënten! Filodeeg, witlof, gehakt en kruiden roomkaas, that’s it!

Recept

Ingrediënten
3 stronkjes Witlof
3 vellen Filodeeg
200 g Mager rundergehakt
100 g Kruidenkaas light

Bereidingswijze
-De witlof moet vooraf gekookt worden. Door het koken wordt de witlof erg nat, dat vocht moet er deels weer uit dus is het aan te bevelen dit de avond vooraf alvast te doen.
-Pel de buitenste blaadjes van de witlof en leg de stronkjes in een kookpan.
-Vul de pan met koud water tot de witlof net onder staat. Voeg zout toe en breng op hoog vuur aan de kook.
-Kook de witlof +/- 15 minuten.
-Haal de witlof stronkjes uit de pan en leg ze op een bord met papier van een keukenrol.
-Bedek de witlof ook met keukenpapier en druk er op zodat het vocht uit de witlof komt.
-Vervang het papier een aantal maal. Je zult verstelt staan hoeveel vocht eruit komt.
-Bewaar de gekookte witlof in de koelkast tussen keukenpapier.
-Ontdooi het filodeeg.
-Leg een vel bakpapier op het rooster uit de oven.
-Verwarm de oven voor op 220 graden.
-Leg de vellen filodeeg boven op elkaar op het bakpapier.
-Smeer 60 g van de kruiden roomkaas over het filodeeg.
-Snijd de onderkantjes van de stronkjes gekookte witlof en snijd de witlof over de lengte in vieren.
-Verdeel de witlof over de plaattaart en vervolgens het rauwe magere rundergehakt.
-Verdeel het resterende deel van de kruiden roomkaas over de plaattaart en bestrooi het geheel met ruim peper en zout.
-Bak de plaattaart +/- 12 minuten in het midden van de oven.

Voedingswaarde voor de halve plaattaart

404,5 kcal

17 g vet

28,5 g koolhydraten

4 g vezels

32 g eiwit

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.