Mijn liefde voor het oranje goud is groot. Ik probeer steeds weer nieuwe recepten te bedenken met pompoen in de hoofdrol. Gewoon omdat ik pompoen super lekker vind en de voedingswaarde fijn zijn. Dit keer een pompoen hasselback met geitenkaas en stukjes gedroogde vijg. Het zoete van de vijg combineert mooi met het hartige van de geitenkaas. Je kunt naast deze pompoen bijvoorbeeld nog een lekkere salade eten of kies voor nog meer warme groente.

Voedingswaarde:

274 kcal

5 g vet

46 g koolhydraten

21 g suiker

7 g vezels

9 g eiwit

 

Recept

ingrediënten:

1/2 Flespompoen (500 g)

1 Gedroogde vijg (17 g)

30 g Chavroux zachte geitenkaas

2 takjes Verse tijm

Peper en zout

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de flespompoen over de lengte doormidden. Dit gaat het makkelijkst met een degelijk koksmes.

Verwijder de zaden en draden. Schil de pompoen.

Draai de halve pompoen om zodat de vlakke kant op de snijplank ligt.

Snijd over de breedte inkepingen, ongeveer 2 mm na elkaar, maar niet helemaal door (zie foto).

Leg de pompoen met de vlakke kant naar beneden op een bakplaat met bakpapier. Bestrooi met peper (uit de molen) en zout.

Bak in de oven tot de pompoen zacht aanvoelt. De baktijd verschilt per oven en per pompoen. De ene pompoen is harder dan de andere, maar het zal minimaal 20 minuten duren.

Snijd ondertussen de gedroogde vijg in kleine stukjes.

Rits de blaadjes tijm van de takjes.

Haal de bakplaat met pompoen uit de oven en verdeel de geitenkaas over de inkepingen. Dit is een beetje een priegelwerkje, maar de moeite waard.

Zet een minuut of 3 terug in de oven. Verdeel hierna de stukjes gedroogde vijg en blaadjes tijm over de pompoen.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.