Pompoenfrieten

 

Pompoen is een behoorlijk geniaal product omdat het meer dan prima voedingswaarden heeft en op vele manieren verwerkt kan worden. Iedere week koop ik een paar pompoenen. Van een deel maak ik puree om taartjes en cakes mee te bakken of om te gebruiken ter vervanging van aardappelpuree. Van het andere deel maak ik frieten. Deze verwerk ik in salades of eet ik 's avond in plaats van aardappelen.

 

Recept

Ingrediënten:

Pompoen

Olijfolie

Zeezout

Kruiden naar keuze

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 225 graden.

Snijd de pompoen doormidden. Gebruik hiervoor een stevig koksmes.

Snijd de pompoen in parten en verwijder de zaden en draden. Snijd de parten in repen/frieten.

Leg de frieten op een bakplaat die bekleed is met bakpapier.

 Besprenkel met olijfolie, bestrooi met zeezout en eventueel andere kruiden. Je kan denken aan cayennepeper,paprikapoeder, gemalen komijn, ras el hanout, etc.

Hussel alles, met de hand,  goed door elkaar en verdeel de frieten netjes over de bakplaat.

Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak tot ze zacht van binnen zijn. De baktijd is afhankelijk van de dikte van de frieten en iedere oven is weer anders. Meestal duurt het tussen de 30 en 50 minuten.

 

De pompoenfrieten kunnen ook in de airfryer bereidt worden.