Pompoenpizza

 

We kennen allemaal wel de pizza met een bodem gemaakt van bloemkool. Koolhydraatarm, caloriearm, vetarm, ideaal dus! Enig nadeel vind ik dat het best veel werk is. Daarom bedacht ik de bodem gemaakt van pompoen. Ook koolhydraatarm, caloriearm, vetarm en iets minder werk!!

 

Recept

Ingrediënten:

400 g Pompoen zonder schil

1 Ei

30 g 30+ geraspte kaas

Peper en zout

 

 

 

Bereidingswijze:

Snijd de pompoen in gelijke stukken en gaar deze in de Airfryer tot ze goed zacht zijn. Heb je geen airfryer, gaar de stukken pompoen dan in de oven.

Laat de pompoenstukken even afkoelen en maal ze vervolgens helemaal fijn in een keukenmachine. Voeg het ei en de geraspte kaas toe, maal helemaal glad.

Breng de pompoenpuree op smaak met peper en zout.

Verwarm de heteluchtoven voor op 225 graden.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak hierop de pizzabodem. Je kan er een rondje van maken, maar een andere vorm kan natuurlijk ook. Leef je uit!

Bak de pizzabodem +/- 20 minuten in het midden van de oven.

 

Nu kun je de pizza beleggen met alles wat jij lekker vindt.

Ik koos voor een pittige tomatensaus (gewoon uit een potje), gegrilde aubergine, zoete rode puntpaprika, rode ui, snoeptomaatjes, ansjovisfilet en in plaats van geraspte kaas lekkere frisse Hüttenkäse.

De rode ui en zoete puntpaprika bakte ik eerst een beetje aan in wat olijfolie, voordat ik deze over de pizza verdeelde.

Verder kruide ik de pizza met zout, cayennepeper en gerookte paprikapoeder.

 

Bak de pizza vervolgens af op 175 graden. Bij mij duurde dit ongeveer 8 minuutjes.