In veel van mijn recepten gebruik ik pompoenpuree. Je kunt pompoenpuree kant en klaar in blikjes kopen. Super makkelijk natuurlijk maar wel behoorlijk prijzig, dus ik kan me voorstellen dat je het liever zelf wilt maken. Geen probleem, het is niet moeilijk!

ReceptCurry van flespompoen - NRC

Ingredienten
Pompoen: gebruik een flespompoen of een biologische oranje pompoen.

 

Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 160 graden.
-Prik met een mes gaatjes in de pompoen, dit versnelt het garingsproces.
-Leg de pompoen in zijn geheel op een bakplaat met bakpapier of leg de pompoen in een ovenschaal.
-Bak de pompoen +/- 1,5 uur in de oven.
-Draai de pompoen halverwege een keer om.
-Check of de pompoen helemaal zacht/gaar is door er met een vork rondom in te prikken.
-Laat de pompoen afkoelen.
-Snijd de pompoen vervolgens doormidden.Biologische Pompoen Oranje (BioRomeo, per stuk)
-Verwijder met een lepel de draden en zaden.
-Snijd de pompoen met schil in stukken.
-Maal de pompoen fijn in een keukenmachine of gebruik een staafmixer.

Je kunt de pompoenpuree 5 dagen in de koelkast bewaren. Invriezen kan ook.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.