Het was een gewone dinsdagavond toen ik mijn man deze wafels met bbq pulled jackfruit voorschotelde. Na een paar flinke happen genomen te hebben vroeg ik hem of hij wel wist wat hij aan het eten was. “Iets van vlees” was zijn reactie. Nou nee dus! Jackfruit is een fruitsoort met een soort vleesstructuur wanneer je het bakt. Geniaal want de voedingswaarden zijn een stuk gunstiger dan die van vlees, bovendien is het uiteraard ook een stuk milieuvriendelijker.

 

 

 

Recept

Ingrediënten voor 2 personen
2 blikken Young Jackfruit (Fairtrade Original, verkrijgbaar bij AH)
75+30 g Smokey Bbq Black Jack Sauce (Remia)
600 g Bloemkoolrijst (zak Jumbo dv)
1 Ui (80 g)
2 tenen Knoflook (12 g)
30 g Green Jalapeno (Santa Maria)
3 Eieren (165 g)
150 g 30+ Geraspte kaas (Milbona, Lidl)
1 Lente-ui (12 g)
PAM spray*

*Heb je geen PAM spray, gebruik dan zonnebloemolie. Dit is niet opgenomen in de voedingswaarden.

Bereidingswijze
-Laat de jackfruit uitlekken in een zeef. Spoel het af met koud water en laat weer uitlekken.
-Doe de jackfruit in een kom en trek het een beetje uit elkaar. Dit kan met 2 vorken of met je handen.
-Meng 75 g bbq saus door de jackfruit. Laat dit minimaal 15 minuten marineren.
-Maak de ui en knoflookteentjes schoon. Snipper de ui zeer fijn en hak de knoflook fijn.
-Warm een wok of grote koekenpan op hoog vuur op. Spray er wat PAM spray in en fruit de ui en knoflook op laag vuur zachtjes aan.
-Voeg de bloemkoolrijst na 3 minuten toe. Bak 5 minuten en breng op smaak met peper en zout.
-Doe de gebakken bloemkoolrijst in een ruime kom.
-Snijd de galapeno pepers klein en meng ze samen met de eieren en geraspte kaas door de bloemkoolrijst.
-Verwarm de oven voor op 150 graden.
-Warm het wafelijzer op.
-Vet het ijzer in met PAM spray en schep 1/6 deel van het bloemkoolrijstmengsel op het ijzer.
-Bak de wafel gaar. Leg op een bakplaat met bakpapier en schuif in de oven om warm te houden.
-Bak de volgende wafel. Je bakt 6 wafels van het beslag.
-Warm een wok of koekenpan op hoog vuur op en spray er wat PAM spray in.
-Roerbak de gemarineerde jackfruit +/- 6 minuten.
-Snijd de lente-ui in ringetjes.
-Leg de wafels op de borden, verdeel de gebakken jackfruit erover. Maak af met wat bbq saus en lente-ui.

 

Voedingswaarden per portie
601,5 kcal
25,5 g vet
39,5 g koolhydraten
19,5 g vezels
43,5 g eiwit

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.