Met tortilla wraps kan je vele kanten op. In Italie maakte ik voor het eerst kennis met de quesidilla. Lekker dat ik dat vond! Thuis maak ik ze regelmatig. Soms enkel met een plakjes kaas en kip als lunch, maar dus ook met groente en gehakt als avondeten. Lekker met wat salade erbij.

 

Voedingswaarde per quesidilla: 205 kcal, 10,5 g vet, 12,5 g koolhydraten, 6 g vezels, 18,5 g eiwit

 

Recept

Ingrediënten voor 2 quesidilla’s:

2 Tortilla wraps*

100 g Mager rundergehakt

1 teentje Knoflook (2 g)

1/2 Ui (60 g)

40 g Gele paprika

40 g Rode paprika

40 g Oranje paprika

30 g Slankie smeerkaas

Peper en zout

*Ik gebruikte de koolhydraat arme wraps van Mama Lupes

 

Bereidingswijze:

Maak de ui schoon en snipper en hak zeer fijn. Maak het knoflookteentje schoon en hak of pers fijn.

Snijd de paprika in zeer kleine blokjes.

Warm een vetstof naar keuze in een koekenpan. Ik gebruikte PAM spray zonder calorieën.

Bak het gehakt rul. Voeg na 3 minuten de groente toe en bak dit 3 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.

Verwarm de contactgrill voor of zet een grillpan op hoog vuur.

Smeer de smeerkaas op de wraps en verdeel het gehakt mengsel over de wraps. Vouw de wraps dubbel en grill +/- 3 minuten.

 

 

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.