Het koudere weer vraagt om een lekker warm prakje na een lange dag werken. Dit receptje is lekker, simpel en verantwoord. De aardappelpuree die doorgaans de bovenkant van de ovenschotel siert is hier vervangen door een puree van knolselderij. Dit combineert goed met de rodekool met appeltjes.

 

 

Recept

Ingrediënten
1 Knolselderij (schoongemaakt
350 ml Halfvolle melk
450 ml Water
2 kleine Maggiblokjes of 1 runderbouillontablet
200 g Rundergehakt
20 g Olijfolie
400 g Rodekool met appeltjes (2 zakjes van Albert Heijn)
Peper en zout

 

Bereidingswijze
-Maak de knolselderij schoon door de schil te verwijderen.
Snijd de knol in gelijke stukken van ongeveer 2×2 cm.
-Doe de stukken knol, melk, water en Maggi blokjes in een ruime kookpan.
-Zet op hoog vuur en breng aan de kook, draai het vuur lager. Kook de knol tot het gaar is.
-Giet het af en stamp helemaal fijn met een stamper of gebruik een staafmixer.
-Breng  op smaak met peper en zout.
-Verwarm de oven voor op 225 graden.
-Warm de olie in een koekenpan.
-Rul het gehakt en breng op smaak met peper en zout.
-Laat de rodekool goed uitlekken in een zeef of vergiet.
-Verdeel de rodekool over de bodem van een ovenschaal.
-Verdeel hier het gerulde gehakt over en vervolgens de knolselderijpuree.
-Zet de ovenschaal in het midden van de oven op een rooster.
-Bak +/- 30 minuten.

 

 

Voedingswaarden voor het hele recept
342 kcal
14,7 g vet
30,6 g koolhydraten
3,9 g vezels
20,2 g eiwit

 

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.