Salade met feta, wilde perzik, avocado, tomaat en walnoten

 

Wanneer ik een maaltijdsalade wil eten begin ik uiteraard altijd met als basis sla. Daarna kijk ik in mijn koelkast en bedenk waar ik zin in heb en lekker bij elkaar zal smaken. Zo ontstond ook deze zomerse salade. Belangrijk is dat je zorgt voor balans in een salade. Gebruik altijd iets zoets, tegenover iets hartigs. Combineer dit met een krokant ingrediënt en je hebt een heerlijke gevarieerde salade.

 

Recept

Ingrediënten:

80 g Gemengde sla

30 g Feta

1 Wilde perzik

1/4 Avocado

1/4 Rode ui

4 Snoeptomaatjes

4 Walnoten

1 eetlepel Extra vierge olijfolie van goede kwaliteit

Peper en zout

 

Bereidingswijze:

Verdeel de gemengde slasoorten over een diep bord.

Verkruimel de feta over de sla. Snijd de wilde perzik en avocado in plakjes en rangschik deze over de salade. Snipper de rode ui fijn en snij ieder snoeptomaatje in 3 plakjes en verdeel dit over de salade.

Rooster de walnoten heel even in een droge koekenpan. Hierdoor worden ze iets krokanter. Breek de walnoten in stukjes en verdeel ook deze over de salade.

Schenk de olijfolie over de salade en breng het geheel op smaak met peper en zout naar behoefte.