When your head scream pizza, but your skinny jeans say’s salad! Dan maak je toch gewoon skinny aubergine pizza…

 

 

 

Recept

 

 

Ingrediënten
1 (354 g) Aubergine
63 g Pizza topping (tomatensaus met kruiden)
48 g Rode ui
43 g Oranje paprika
49 g Tonijn in water
32 g Geraspte 30+ kaas

 

Bereidingswijze
-Snijd de kroon en het onderkantje van de aubergine.
-Snijd de aubergine over de lengte in plakken van een halve centimeter dik.
-Leg de plakken op een bakplaat met een vel bakpapier erop.
-Bestrooi de plakken met zout, laat 5 minuten staan.
-Draai de plakken om en strooi ook op deze zijde zout en laat weer 5 minuten staan.
-Warm een grillpan op hoog vuur.
-Dep de aubergine-plakken droog met keukenpapier.
-Grill de plakken aan beide zijdes in de grillpan en leg ze daarna terug op de bakplaat met bakpapier.
-Verwarm de oven voor op 225 graden,
-Snipper de ui en snijd de paprika in kleine blokjes.
-Verdeel eerste de pizza saus over de aubergine-plakken, daarna de ui, paprika, tonijn en kaas.
-Schuif de bakplaat in de oven en bak +/- 10 minuten.

 

 

 

Voedingswaarden
286 kcal
8,6 g vet
21,9 g koolhydraten
11,2 g vezels
28 g eiwit

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.