When your head scream pizza, but your skinny jeans say’s salad! Dan maak je toch gewoon skinny aubergine pizza…

 

Voedingswaarde:286 kcal, 8,6 g vet, 21,9 g koolhydraten, 11,2 g vezels, 28 g eiwit

 

Recept

Ingrediënten:

1 (354 g) Aubergine

63 g Pizza topping (tomatensaus met kruiden)

48 g Rode ui

43 g Oranje paprika

49 g Tonijn in water

32 g Geraspte 30+ kaas

 

Bereidingswijze:

Snijd de kroon en het onderkantje van de aubergine. Snijd de aubergine over de lengte in plakken van een halve centimeter dik. Leg de plakken op een bakplaat met een vel bakpapier erop.

Bestrooi de plakken met zout, laat 5 minuten staan. Draai de plakken om en strooi ook op deze zijde zout en laat weer 5 minuten staan.

Warm een grillpan op hoog vuur.

Dep de aubergine-plakken droog met keukenpapier. Grill de plakken aan beide zijdes in de grillpan en leg ze daarna terug op de bakplaat met bakpapier.

Verwarm de oven voor op 225 graden,

Snipper de ui en snijd de paprika in kleine blokjes.

Verdeel eerste de pizza saus over de aubergine-plakken, daarna de ui, paprika, tonijn en kaas.

Schuif de bakplaat in de oven en bak +/- 10 minuten.

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.