Wil je smullen, maak deze stamppot met spekjes, brie en pijnboompitjes eens. Echt even een keer wat anders dan de geijkte stamppotten.
Het recept is voldoende voor 3 porties, de voedingswaarden per portie.

 

 

Recept

Ingrediënten
800 g Iets kruimige aardappels (geschild)
125 g Gerookte spekreepjes
2 teentjes (8 g) Knoflook (gehakt)
450 g Verse spinazie (gewassen)
100 ml Magere melk
30 g Pijnboompitten
150 g President -42% Brie
Peper

 

Bereidingswijze
-Snijd de aardappels in gelijke stukken en doe ze in een ruime kookpan.
-Vul de pan met koud water tot de aardappelen net onder staan. Voeg wat zout of een runderbouillonblokje toe.
-Breng de aardappelen aan de kook op hoog vuur, draai het vuur lager en laat koken tot de aardappelen zacht en gaar zijn. Dit duurt +/- 20 minuten.
-Bak ondertussen de spekjes in een wok zonder olie of boter.
-Voeg na een minuut of 3 de gehakte knoflooktenen toe.
-Voeg vanaf nu handje voor handje de spinazie toe tot alle spinazie geslonken is.
-Breng op smaak met peper en zet het vuur uit.
-Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten. Blijf erbij! Er gebeurt eerst vrijwel niks, maar een moment later zijn ze verband.
-Verwarm de oven alvast voor op 200 graden en zet alvast een ovenschaal klaar.
-Zijn de aardappelen gaar? Giet ze af en stamp ze fijn samen met de melk en een beetje peper.
-Roer de gebakken spinazie met de spekjes en knoflook door de aardappelpuree.
-Verdeel de stamppot over de ovenschaal.
-Snijd de brie in lange plakken en leg ze bovenop de stamppot.
-Schuif de ovenschotel in de oven en bak +/- 10 minuten tot de brie goed gesmolten is.
-Maak het gerecht af met de pijnboompitten.

 

 

Voedingswaarden
574 kcal
26 g vet
54,7 g koolhydraten
7,7 g vezels
28,7 g eiwit

 

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.