Nu het weer wat kouder wordt krijgen wij hier direct weer zin in stamppotjes. Er heeft al weer een keer hutspot op tafel gestaan en ook deze moderne stamppot rauwe andijvie viel goed in de smaak.

Recept

Ingrediënten voor 3 personen

650 g Zoete aardappel (geschild)
700 g Pastinaak (geschild)
500 g Gesneden andijvie
40 g Rozijnen
50 g Pecannoten
100 g Zachte Geitenkaas

Bereidingswijze

Snijd de geschilde zoete aardappels en pastinaken in gelijke stukken. Doe ze samen in een ruime kookpan. Vul de pan met koud water tot de groente net onder staat. Je kunt zout of bouillonblokjes voor de smaak toevoegen.
Breng aan de kook op hoog vuur, draai het vuur lager en kook tot de groente zacht is. Dit duurt 15 tot 25 minuten, afhankelijk van de grootte van de stukken.
Giet af in een zeef, laat goed uitlekken en doe het terug in de pan.
Stamp de groente fijn met een pureestamper.
Roer de rauwe andijvie door de puree en breng eventueel op smaak met peper.
Schep de stamppot over de borden en maak af met de rozijnen, pecannoten en geitenkaas.

Voedingswaarde per portie
615,3 kcal
23 g vet
83,3 g koolhydraten
25,7 g vezels
17,3 g eiwit

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.