Van 5 t/m 11 maart is het nationale week zonder vlees. In opdracht van Boon bedacht ik een vegetarisch receptje. Ik vind die ballen van Boon best stoer en wilde er dan ook een stoer gerechtje mee maken. Het werd een wrap gevuld met hummus, broccoli, geroosterde paprika en ballen aan een spies. Perfect gezonde street food!

Recept

Ingrediënten:

1 Wrap

2 eetlepels Hummus

50 g Broccoliroosjes

1 Rode paprika

5 Boon ballen chili

1 eetlepel Olijfolie

 

Bereidingswijze:

Rooster de paprika +/- 25 minuten in de airfryer op 200 graden of +/- 40 minuten op 250 graden in de oven. Keer halverwege een keer om. Doe de paprika in een afsluitbaar bakje en laat het hierin enigszins afkoelen. Doordat de paprika heet is ontstaat er stoom in het bakje en laat het velletje makkelijker los.

Blancheer ondertussen de broccoliroosjes en rijg de Boon ballen aan een satéprikker. Warm olijfolie in een koekenpan en bak de spies met Boon ballen rondom.

Besmeer de wrap met de hummus. Verwijder het velletje van de paprika en scheur het vruchtvlees in repen, verdeel dit en ook de broccoliroosjes over de hummus en leg hierop de Boon ballen spies.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.