Iedere dag vlees of vis eten is natuurlijk helemaal niet meer van deze tijd. Genoeg vegetarische recepten te vinden hier op de site. Deze vega garam masala is een mooie toevoeging. Je kunt het met rijst, naan of tortilla wraps eten, net wat je lekker vindt!

Recept

Ingrediënten voor 2 personen
200 g Bloemkool in kleine roosjes
1 Ui (80 g) in halve ringen
2 tenen Knoflook (8 g) gehakt
2 eetlepels Zonnebloemolie
17 g Garam Masala (van Jonnie Boer, verkrijgbaar bij AH)
400 g gewassen Bladspinazie
250 ml Kookzuivel light
30 g Pecannoten

 

Bereidingswijze
-Vul de waterkoker met water en breng aan de kook.
-Doe de bloemkoolroosjes samen met wat zout in een kookpan. Giet het kokende water op de bloemkool en zet de pan op hoog vuur. Kook de roosjes beetgaar. Giet af.
-Warm de olie in een wok. Fruit de ui en knoflook 3 minuten op laag vuur.
-Voeg de garam masale toe en bak deze 2 minuten mee.
-Voeg beetje voor beetje de spinazie toe, Bak tot alles geslonken is.
-Voeg de kookzuivel toe. Roer goed door.
-Voeg de gekookte bloemkoolroosjes toe.
-Breng het geheel eventueel op smaak met peper en zout.
-Rooster de pecannoten in een droge koekenpan of in de airfryer.
-Serveer de garam masala in diepe borden samen met rijst, naan of tortilla wraps. Maak af met de geroosterde peccannoten.

 

Voedingswaarde per portie (zonder rijst, naan of tortilla wraps)
441 kcal
30 g vet
19,5 g koolhydraten
9 g vezels
15,5 g eiwit

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.