Met slecht enkele ingrediënten maak je deze voedzame maaltijd die je koud, lauw of warm kan eten als lunch of diner.

 

Voedingswaarde per 1/4 deel:

290,5 kcal

8,5 g vet

34,3 g koolhydraten

7,8 g suiker

5,8 g vezels

17 g eiwit

 

Recept

Ingrediënten:

2 Zoete aardappelen geschild 500 g

300 g Gewassen spinazie

1/2 Courgette (200 g)

4 Eieren (200 g)

1 teentje Knoflook (2 g)

1 g Gedroogde Italiaanse kruiden

Peper en zout

80 g 30+ Geraspte kaas

 

Bereidingswijze:

Ik maakte de taart in een springvorm met een diameter van 20 cm.

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de opstaande randen in met een vetstof. Ik gebruikte hiervoor PAM spray.

Snijd de geschilde zoete aardappelen over de lengte in plakken van ongeveer 3 mm dik.

Snijd ook de courgette in lange plakken.

Roerbak de gewassen spinazie in een wok tot het geslonken is. Breng op smaak met peper en zout.

Kluts de eieren los. Maak het knoflook teentje schoon en pers het met een knoflookpers. Voeg het toe aan de eieren samen met de Italiaanse kruiden en wat peper en zout.

Bedek de bodem van de springvorm met een laagje zoete aardappelplakken. Verdeel hierover de spinazie.

Maak weer een laagje van de zoete aardappel en vervolgens de courgette plakken. Maak voor de laatste keer een laagje van zoete aardappelplakken en verdeel dan het eiermengsel over de laagjes.

Sluit af met de geraspte kaas.

Dek de taart af met aluminiumfolie met de doffe kant omhoog. Dit voorkomt dat de kaas aanbrand en er te veel vocht uit de taart verdampt waardoor de aardappelen niet goed gaar zullen worden.

Bak de taart in het midden van de oven op een rooster in +/- 5 kwartier.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.