Een heel simpel receptje met slechts 4 ingrediënten en toch een zeer smakelijk eindresultaat. Ik at de koekjes als avondeten samen met wat rauwkost.

 

Voedingswaarde voor het hele recept: 304 kcal, 1 g vet, 36 g koolhydraten, 11 g vezels, 33 g eiwit

Voedingswaarde per koekje: 38 kcal, 0,1 g vet, 4,5 g koolhydraten, 1,4 g vezels, 4,1 g eiwit

 

Recept

Ingrediënten voor 8 koekjes:

150 g Zoete aardappel (geschild)

200 g Broccoli

113 g Kabeljauwhaasje (van de Lidl uit de vriezer)

1 Eiwit (35 g)

 

Bereidingswijze:

Snijd de geschilde zoete aardappel in gelijke stukken va ongeveer 2×2 cm.

Voor dit recept gebruikte in voornamelijk de steel van de broccoli. Deze wordt vaak weggegooid maar is zeer goed eetbaar en smaakt exact hetzelfde als de roosjes.

Snijd 1 cm van de onderkant van de broccolisteel. Schil een dun laagje van de steel en snijd de steel vervolgens in heel kleine stukjes. De gaartijd van de steel is vrij lang, dus moet deze heel klein gesneden worden om in dezelfde tijd als de roosjes gaar te zijn. Vul tot 200 gram aan met broccolirozen.

Doe de zoete aardappel en broccoli samen in een kookpan en vul deze met koud water tot alles net niet onder staat. Voeg eventueel zout toe. Doe een deksel op de pan. Breng op hoog vuur aan de kook, draai vervolgens lager en kook tot de aardappel en broccoli zacht en gaar is. Giet het water af en laat het even uitdampen voor je de aardappel en groente grof stampt. Het hoeft geen gladde puree te worden.

Snijd de kabeljauw in kleine blokjes en doe ze in een kom. Voeg de gestampte aardappel en groente toe. Voeg ook het eiwit en eventueel peper zout naar smaak. Roer alles goed door elkaar.

Verwarm de oven voor op 250 graden.

Leg een vel bakpapier op de bakplaat.

Verdeel het mengsel in 8 gelijke hoopjes waarvan je dikke koekjes vormt. Maak je geen zorgen over de vorm. Perfect rondje koekjes smaken niet beter dan robuust ogende koekjes.

Bak de viskoekjes +/- 12 minuten in het midden van de oven.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.