Volkoren lasagne

 

Recept

Voor 3 a 4 personen:

1 Ui

2 tenen Knoflook

Scheutje olijfolie

300 g Verse spinazie

Zout en peper uit de molen

2 Tomaten

8 vellen Volkoren lasagne bladen

1 pot Pastasaus (bijvoorbeeld Jumbo Traditional pastasaus 620 G)

200 g Feta

 

Bereidingswijze:

Maak de ui schoon en snipper deze. Maak de teentjes knoflook schoon en pers deze met een knoflookpers. Verhit een scheutje olijfolie in een wok of hapjespan. Fruit de ui en knoflook op half hoog vuur. Voeg de spinazie toe en roerbak tot deze helemaal geslonken is. Breng op smaak met zout en peper uit de molen.

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Snijd de tomaten in plakken. Brokkel de feta in kleine stukjes.

Verdeel een dunne laag pastasaus over de bodem van een ovenschaal. Leg hier 4 lasagne vellen op. Verdeel nu de spinazie en de helft van de feta over de lasagne vellen.

Leg de laatste 4 lasagne vellen op de feta. Verdeel hier pastasaus, plakjes tomaat en het resterende deel van de feta over.

Bak de lasagne in het midden van de oven op een rooster in ongeveer 45 minuten gaar. Controleer de gaarheid door met een vork in de lasagne vellen te prikken. Deze moeten zacht zijn.

De lasagne smaakt lekker samen met een groene salade.