Witlof roerbak met appel, sinaasappel, Philadephia roomkaas en vegetarische spekjes

 

Dit lekkere maaltje is in een handomdraai gemaakt en lekker door de smaakcombinatie van bitter, zoet en zout.

 

Recept

Ingrediënten voor 1 persoon:

2 stronkjes Witlof

Scheutje olijfolie

Zeezout

Cayennepeper

Kerriepoeder

0,5 Jonagold appel, geschild en in stukjes gesneden

1 flinke eetlepel Philadephia roomkaas bieslook light

3 partjes uitgesneden Sinaasappel

0,5 pakje Vegetarische spekjes van de vegetarische slager (gewone spekjes kunnen ook)

 

Bereidingswijze:

Haal de buitenste bladeren van de witlof. Snijd de witlof over de lengte door de helft en verwijder de harde kern. Snijd de witlof in reepjes.

Warm een scheutjes olijfolie in een ruime koekenpan of wok. Roerbak de witlof en breng op smaak met zeezout, cayennepeper en kerriepoeder.

Warm ondertussen een kleine koekenpan op hoog vuur en bak hierin de vegetarische spekjes, een vetstof hierbij is niet nodig.

Voeg de stukjes appel toe aan de witlof. Bak even mee. Voeg dan ook de Philadephia roomkaas toe en roer nog even goed door.

Schep de witlof op het bord. Leg er de partjes sinaasappel op en strooi de spekjes erover.

Ik at de roergebakken witlof met groentefrieten die ik in de airfreyer bereidde.