Witlof salade met fruit en noten

 

Witlofsalade kan wat mij betreft ieder seizoen. Het mooie is dat je eindeloos kan variëren met ingrediënten en er zo steeds weer een nieuwe smaakbeleving kan creëren. Bovendien is de salade in een handomdraai gemaakt. Ik at de salade als avondmaaltijd, maar het kan ook goed als lunch of bij de barbecue.

 

Recept

Ingrediënten:

2 grote stronken Witlof

1 Appeltje

1 Sinaasappel

1 handje Rozijnen

1 handje Pecannoten of walnoten

Yonaise van 2bSlimGoodGourmet of Friteslijn van Remia

Peper

Zout

Gerookte paprikapoeder

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Zodra de oven warm is kunnen hierin de nootjes geroosterd worden. Meestal is 7 minuutjes voldoende.

Doe de rozijnen in een bakje en voeg wat heet (kokend) water toe. Hierdoor worden de rozijnen wat zachter.

Snijd de stronken witlof over de lengte doormidden en verwijder de harten. Snijd de stronken vervolgens in dunne reepjes en doe ze in een schaal.

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Snijd met een kartelmesje de schil, inclusief al het wit van de sinaasappel. Snijd nu voorzichtig langs de vliesjes te partjes los. Appel en sinaasappel door de witlof.

Voeg nu ook de yonaise/frietsaus, de kruiden, rozijnen en nootjes toe. Hussel alles lekker door elkaar en laat het je smaken.