Weer eens iets anders! We kennen allemaal de opgerolde tortilla wraps. We kennen ook allemaal lasagne. Het heerlijke Italiaanse gerecht opgebouwd uit laagjes saus en lasagne-bladen afgemaakt met een laagje geraspte kaas. Ik maakte een nieuwe variant met tortilla wraps in plaats van lasagne-bladen.

Een makkelijk receptje dat je eventueel vooraf kan klaarmaken en opwarmen in de oven.

 

Voedingswaarde per 1/3 deel:

467,7 kcal

22,3 g vet

35 g koolhydraten

15 g vezels

23,3 g eiwit

 

Recept

Ingrediënten:

1 Ui (schoongemaakt 100 g)

2 teentjes Knoflook (schoongemaakt 6 g)

1 Gele paprika (schoongemaakt 130 g)

150 g Champignons

200 g Rundergehakt

2 g Italiaanse kruiden

5 g Runderbouillonpoeder

1000 g (1,5 pot) Pittige pastasaus (Jumbo)

4 Tortilla wraps (Atkins)

100 g Geraspte kaas 30+

 

Bereidingswijze:

Snipper  de ui en hak de knoflook fijn.

Snij de gele paprika in blokjes en de champignons in plakjes.

Warm een wok of hapjespan op hoog vuur. Doe er een beetje vetstof in. Ik gebruikte PAM spray.

Bak het gehakt rul. Voeg alle groente toe zodra het gehakt lichtbruin aangebakken is.

Roerbak +/- 5 minuten. Voeg dan de saus toe.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Breng de saus op smaak met de bouillonpoeder, peper uit de molen en Italiaanse kruiden.

Roer nog even goed door.

Verdeel 1/4 deel van de saus over de bodem van een ovenschaal. Leg hier een tortilla wrap op.

Herhaal deze stap nog 2 keer. Eindig met het laatste deel saus.

Verdeel hier de geraspte kaas over.

Bak de lasagne 15 minuten in het midden van de oven op een rooster.

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.