Wraptaart

 

Wraps zijn in de afgelopen jaren enorm populair geworden en inmiddels in vele varianten verkrijgbaar.

Voor deze wraptaart gebruikte ik de wortelwraps van No Fairytales. Deze zijn verkrijgbaar bij Albert Heijn. Uiteraard kan je ieder ander soort wraps gebruiken.

 

Recept voor 2 personen

1 Ui

2 teentjes Knoflook

1/2 Gele paprika

125 g Champignons

1 eetlepel Olijfolie

150 g Mager rundergehakt of vegetarisch gehakt

200 g Tomatensaus /pastasaus

2 handjes Verse spinazie (gewassen)

Peper en zout

3 Wraps

1 flinke hand 30+ Gerapste kaas

4 Snoeptomaatjes

 

Bereidingswijze:

Maak de ui schoon en snipper deze grof. Maak ook de teentjes knoflook schoon en hak deze fijn.

Snijd de paprika in blokjes en de champignons in plakjes.

Warm de olijfolie in een ruime koekenpan, hapjespan of wok. Fruit eerst de ui en knoflook op half hoog vuur. Voeg na +/- 2 minuten de paprika en champignons toe. Roerbak dit +/- 3 minuten en voeg dan het gehakt toe. Bak het gehakt rul.

Voeg de tomatensaus toe en spinazie toe. Breng het geheel op smaak met peper en zout zodra de spinazie geslonken is. Zet het vuur uit.

Verwarm ondertussen de oven voor op 225 graden.

Leg in een ovenbestendige schaal of taartvorm de eerste wrap. Verdeel 1/3 deel van de saus over de eerste wrap. Leg hier bovenop de tweede wrap en verdeel hier weer 1/3 deel van de saus over. Leg nu de laatste wrap bovenop en verdeel hier het resterende deel van de saus en de gerapste kaas over.

Maak het geheel af met gehalveerde snoeptomaatjes.

Bak de wraptaart 10 a 15 minuten in het midden van de oven op een rooster.

De wraptaart smaakt goed samen met een frisse salade. 

Eventuele restjes kunnen gerust de volgende dag als lunch gegeten worden, want koud smaakt dit gerecht ook lekker.