Zoete aardappel, spinazie frittata

 

Voedingswaarden per portie: 250 kcal, 8,7 g vet, 25,7 g koolhydraten, 5,9 g vezels, 15,6 g eiwit

 

Recept voor 4 personen:

400 g Zoete aardappel (geschild)

1 Ui (schoon 80 g)

2 teentjes Knoflook (schoon 4 g)

1 rode Paprika (schoon 130 g)

500 g verse Spinazie (gewassen)

5 Eieren maat M (250 g)

100 g Huttenkase

5 g Kokosolie

Peper en zout

 


Bereidingswijze:

Snijd de zoete aardappel in plakjes van ongeveer een halve centimeter dik.

Snipper de ui en pers de knoflook. Snijd de paprika in kleine blokjes en was de spinazie.

Kluts de eieren samen met de huttenkase en wat peper en zout los.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

 

Warm kokosolie in een wok. Fruit hierin de ui en knoflook aan. Voeg de paprikablokjes toe en roerbak dit 2 minuten. Voeg nu beetje voor beetje de spinazie toe en roerbak tot alle spinazie geslonken is. Breng op smaak met peper en zout.

Bedek de bodem van een ovenschaal met een laagje zoete aardappelplakjes. Verdeel hierover de helft van het spinaziemengsel. Verdeel hierover de rest van de zoete aardappelplakjes en vervolgens de overige spinazie. Giet het eimengsel in de ovenschaal en bak de frittata +/- 45 minuten in het midden van de oven op een rooster.

 

 

Deze frittata kan goed gecombineerd worden met een frisse salade.