Gewoon een eenvoudig stamppotje dat altijd kan.

 

 

Recept

Ingrediënten voor 2 porties
2 Zoete aardappels
1 Prei
50 g Gele paprika
50 g Rode paprika
75 g Zachte geitenkaas (Chauvroux)
25 g Ongebrande walnoten
Peper en zout

 

Bereidingswijze
-Schil de zoete aardappelen en snijd in gelijke stukken. Ik had 775 gram aardappel.
-Doe ze in een kookpan en vul de pan met koud water tot de aardappelen net niet onder staan.
-Voeg zout toe indien gewenst. Kook de aardappelen tot ze zacht en gaar zijn.
-Snijd ondertussen de prei in halve ringen. Ik hield 140 g prei over.
-Doe de gesneden prei in een zeef of vergiet en was het met koud water en laat goed uitlekken.
-Snijd de gele- en rode paprika in kleine blokjes.
-Warm een koekenpan met goede anti aanbaklaag op vuur.
-Gebruik een vetstof naar keuze. Ik heb PAM spray gebruikt.
-Verwarm de oven alvast voor op 250 graden of zet de grill op de hoogste stand.
-Roerbak de prei en paprika +/- 4 minuten in de koekenpan.
-Breng op smaak met zout en peper naar behoefte.
-Giet de aardappelen af en stamp met een pureestamper fijn.
-Roer de gebakken prei en paprika door de aardappelpuree.
-Schep de stamppot in een ovenschaal.
-Verdeel de geitenkaas en walnoten hierover.
-Zet de stamppot +/- 5 minuten in de oven.

 

Voedingswaarde per portie
559,5 kcal
14,5 g vet
89 g koolhydraten
13 g vezels
12 g eiwit

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.