Gewoon een eenvoudig stamppotje dat altijd kan.

 

Voedingswaarde per portie:

559,5 kcal

14,5 g vet

89 g koolhydraten

13 g vezels

12 g eiwit

 

Recept

Ingrediënten voor 2 porties:

2 Zoete aardappels

1 Prei

50 g Gele paprika

50 g Rode paprika

75 g Zachte geitenkaas (Chauvroux)

25 g Ongebrande walnoten

Peper en zout

 

Bereidingswijze:

Schil de zoete aardappelen en snijd in gelijke stukken. Ik had 775 gram aardappel.

Doe ze in een kookpan en vul de pan met koud water tot de aardappelen net niet onder staan. Voeg zout toe indien gewenst. Kook de aardappelen tot ze zacht en gaar zijn.

Snijd ondertussen de prei in halve ringen. Ik hield 140 g prei over. Doe de gesneden prei in een zeef of vergiet en was het met koud water en laat goed uitlekken.

Snijd de gele- en rode paprika in kleine blokjes. Warm een koekenpan met goede anti aanbaklaag op vuur. Gebruik een vetstof naar keuze. Ik heb PAM spray gebruikt.

Verwarm de oven alvast voor op 250 graden of zet de grill op de hoogste stand.

Roerbak de prei en paprika +/- 4 minuten in de koekenpan. Breng op smaak met zout en peper naar behoefte.

Giet de aardappelen af en stamp met een pureestamper fijn. Roer de gebakken prei en paprika door de aardappelpuree.

Schep de stamppot in een ovenschaal. Verdeel de geitenkaas en walnoten hierover.

Zet de stamppot +/- 5 minuten in de oven.

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.