Zuurkoolovenschotel

 

Recept voor 4 personen

Ingrediënten:

4 Zoete aardappels (middenmaat)

750 g Zuurkool (1,5 zakje)

1 Granny Smith appel

2 handjes Rozijnen

320 g Rookworst

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 225 graden.

Prik met een scherp mesje gaatjes in de zoete aardappels. Pak de aardappels, afzonderlijk van elkaar, in met aluminiumfolie. Leg de aardappels op een bakplaat of in een ovenschaal.

Pof de aardappels +/- 1,5 uur in de oven en laat ze daarna afkoelen (dit kan dus heel goed al een dag van te voren).

Pel de schil van de aardappels, doe ze in een kom en prak ze met een vork fijn.

Laat de zuurkool uitlekken in een zeef of vergiet, druk het overtollige vocht er uit door met de bolle kant van een lepel te duwen.

Schil de Granny Smith appel en snijd in blokjes.

Snijd de rookworst in plakjes.

Verdeel de helft van de zuurkool over de bodem van een ovenschaal. Verdeel vervolgens de appelblokjes en rozijnen over de zuurkool. Nu mag de rest van de zuurkool in de schaal en daarop de plakjes worst. Maak het af met de zoete aardappel.

Zet de ovenschaal in het midden van de oven en bak 45 minuten.

Deze schotel blijft zeker 3 dagen goed in de koelkast en kan ook goed ingevroren worden.