Een heel simpel recept dat super snel in de oven staat. Je kunt dit luchtige beslag aanvullen met fruit, noten, zaden, chocolade, gedroogd fruit, andere specerijen of verzin het maar. Een allermans vriend waarmee je zeker punten scoort!

 

Recept
4 kleine Overrijpe bananen (400 g zonder schil)
3 Eieren (165 g)
200 g Magere kwark
75 g Amandelmeel
25 g Kokosmeel
25 g Eiwitpoeder met vanillesmaak
10 g Kaneel
5 g Bakpoeder
PAM spray
Steviala Ery-bronze (optioneel)

 

Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 175 graden.
-Spray de tulbandvorm in met PAM spray of gebruik een andere vetstof.
-Strooi Steviala Ery-bronze in de vorm en verdeel het over de wanden tot er  overal een dun laagje Ery-bronze zit.
-Doe alle overige ingrediënten in een keukenmachine en maal tot een glad beslag.
-Schenk het beslag in de tulbandvorm.
-Bak de tulband in het midden van de oven op een rooster in +/- 50 minuten gaar.
-Controleer de gaarheid door een saté prikker in de cake te steken. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar.
-Laat de tulbandcake volledig afkoelen voor je deze aansnijd.
-Bewaar de cake in de koelkast of vries de stukjes per stuk verpakt in.

 

Voedingswaarde per 1/12 deel
111,3 kcal
5,1 g vet
8,5 g koolhydraten
2,4 g vezels
6,8 g eiwit

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.