Een heerlijk voedzame snack die het ook prima doet als ontbijt to go.

 

 

Recept

Ingrediënten
200 g Overrijpe banaan
80 g Eiwit
100 g Havermout
30 g Eiwitpoeder met vanillesmaak
1 g Zout
100 g Blauwe bessen

 

Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 225 graden.
-Ik bakte de muffins in een siliconen muffin bakvorm. Als je deze niet hebt kun je losse papieren of siliconen muffin vormpjes gebruiken die je eventueel in een muffin baktray zet.
-Prak de overrijpe bananen in een kom tot moes. Dit kan gewoon met een vork.
-Roer er eiwit, havermout, eiwitpoeder en zout doorheen.
-Spatel de blauwe bessen erdoor en verdeel het beslag over 6 vormpjes.
-Bak de muffins in het midden van de oven op een rooster 15 minuten.
-Zet de oven uit maar laat de muffins er nog een half uurtje instaan.
-Laat ze verder afkoelen buiten de oven.

 

 

 

Voedingswaarde per muffin
122,7 kcal
1,3 g vet
19,4 g koolhydraten
3,2 g vezels
8 g eiwit

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.