Gewoon een lekker, simpel, verantwoord taartrecept waar je gegarandeerd blij van wordt!

 

Voedingswaarde per 1/8 deel: 125,9 kcal, 1,1 g vet, 19,4 g koolhydraten, 2,6 g vezels, 9,3 g eiwit

 

Recept

Ingrediënten:

3 (385 g) grote Bananen

4 stuks (140 g) Eiwitten

50 g Havermeel

50 g Eiwitpoeder

50 g Havermout

250 g Blauwe bessen

50 g Steviala Ery-Bronze

 

Bereidingswijze:

Bekleed de bodem van een springvorm met een doorsnede van 23 cm met bakpapier. Vet de opstaande rand in. Ik gebruikte hiervoor PAM spray.

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Doe de bananen samen met het eiwit, havermeel en eiwitpoeder in een keukenmachine of blender. Meng tot een gladde massa. Doe dit mengsel in een ruime kom en spatel er de havermout en blauwe bessen doorheen.

Schenk het mengsel in de springvorm en verdeel de Steviala Ery-Bronze erover. Dit zorgt voor een knapperig korstje.

Bak de taart in het midden van de oven op een rooster 45 minuten. Zet de oven uit en de het deurtje op een kier. Laat de taart nog een uur staan voor de deze buiten de oven verder laat afkoelen.

 

Bewaar de taart in de koelkast of vries de punten per stuk verpakt in.

Houdbaarheid in de koelkast +/- 5 dagen.

Houdbaarheid in de vriezer +/- 3 maanden.

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.