Bananenbrood maken is geen hogere wiskunde, het staat binnen luttele minuten in je oven. Dit bananenbrood heeft net iets extra’s: een vleugje sinaasappel en een flinke dot roomkaas. Bananenbrood zoals je waarschijnlijk nog nooit eerder hebt gehad.

Schort voor en bakken maar!

Recept

Ingrediënten
3 Overrijpe bananen (gepeld 330 g)
3 Eiwitten (105 g)
200 g Havermeel
8 g Speculaaskruiden
1 zakje Bakpoeder (16 g)
Een klein beetje zout
Rasp van 2 sinaasappels (20 g)
200 g Goldessa cream cheese light (Lidl)
15 g Steviala Kristal Sweet Kaneel
Optioneel: Steviala Ery-bronze

Bereidingswijze
-Bekleed een cakevorm met bakpapier. Dit gaat het makkelijkst door een vel bakpapier goed nat te maken onder de kraan. Vervolgens maak je hier een prop van die je goed uitknijpt. Wanneer je de prop uit elkaar haalt is het bakpapier in een slappe lap veranderd, die welwillend in de cakevorm blijft liggen.
-Verwarm de oven voor op 175 graden.
-Meng de bananen, eiwit, havermeel, speculaaskruiden, bakpoeder en zout in een keukenmachine tot een glad beslag. Dit kan ook met een handmixer.
-Spatel de sinaasappelrasp door het beslag.
-Schenk het beslag in de cakvorm.
-Meng in een kommetje de roomkaas met de Steviala Kristal Sweet kaneel.
-Verdeel de roomkaas in de lengt over het bananenbrood. Duw het een beetje in het beslag.
-Verdeel eventueel nog een laagje Steviala Ery-bronze over de bovenkant, Dit zorgt voor een knapprig korstje.
-Bak het bananenbrood in het midden van de oven, op een rooster, in +/- 40 minuten gaar.
-Laat goed afkoelen voor je het aansnijd.
Je kunt de plakjes per stuk invriezen,

Voedingswaarde per 1/12 deel
112,3 kcal
2,3 g vet
17,1 g koolhydraten
2,3 g vezels
5,8 g eiwit

 

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.