Dit bananenbrood zal je super veel energie geven. Het is een koolhydraatrijk recept. Met maar 6 ingrediënten tover jij in een handomdraai deze heerlijke snack uit de oven, die trouwens ook heel goed als ontbijt kan en zeker smaakt na een zware training.

 

 

Recept

 

Ingrediënten
4 kleine Bananen (350 g)
3 Eieren (165 g)
150 g Havermout
25 g Steviala Ery-Pure of 5 g van een ander zoetmiddel
3 g Kaneel
100 g Rozijnen

 

Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 175 g.
-Bekleed een cakeblik met bakpapier.
Tip: maak een prop van een stuk bakpapier. Houd deze onder de kraan en maak goed nat. Knijp de prop bakpapier goed uit. Het is nu een slap stuk papier geworden dat je makkelijk in het bakvorm kan leggen.
-Pel de bananen en prak ze fijn, met een vork, in een ruime kom.
-Voeg de eieren toe en roer met de vork.
-Voeg havermout, Steviala en kaneel toe en meng het geheel weer.
-Als laatst kunnen de rozijnen er doorheen geroerd worden.
-Schenk het beslag in de cakevorm en bak het bananenbrood in het midden van de oven op een rooster in 35 minuten gaar.
-Laat het brood een beetje afkoelen voor je het aansnijd.
Goed ingepakt kan je het brood 5 dagen bewaren. Invriezen kan ook.

 

Voedingswaarden per 1/12 deel
114,4 kcal
2,2 g vet
19,6 g koolhydraten
2,3 g vezels
3,9 g eiwit

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.