Een bananenbrood zonder gluten en zuivel, maar met een fijne structuur en boordevol smaak. Het geeft je energie en een glimlach op je gezicht.

 

 

Recept

 

 

Ingrediënten
4 Overrijpe bananen
150 ml Becel Amandelmelk
40 g Glutenvrij havermout*
50 g Kokosmeel
3 g Kaneel
3 g Love, Peace&Granola**
Snuf zout

 

*Ik gebruikte het glutenvrije havermout van Leev. Dit is onder andere verkijgbaar bij Albert Heijn.
** Wanneer je deze kruidenmix niet in huis hebt kun e het vervangen door extra kaneel, chai kruiden, speculaaskruiden of weglaten.

 

Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 175 graden.
-Vet een springvorm met een doorsnede van 19 cm in met een vetstof. Ik gebruikte PAM spray.
-Haal de bananen uit hun schil en doe ze in een ruime kom. Mijn bananen wogen bij elkaar 475 gram.
-Prak ze met een vork tot moes.
-Voeg amandelmelk toe en roer met een garde door.
-Voeg alle overige ingrediënten toe en roer tot een glad beslag.
-Stort het beslag in de springvorm.
-Bak het bananenbrood +/- 30 minuten in het midden van de oven op een rooster. Let op, iedere oven is anders, dus check tussentijds een keer.

 

 

 

Voedingswaarden per 1/6 deel
173,8 kcal
3,5 g vet
27,7 g koolhydraten
6,5 g vezels
4,8 g eiwit

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.