Een bananenbrood zonder gluten en zuivel, maar met een fijne structuur en boordevol smaak. Het geeft je energie en een glimlach op je gezicht.

 

Voedingswaarde per 1/6 deel: 173,8 kcal, 3,5 g vet, 27,7 g koolhydraten, 6,5 g vezels, 4,8 g eiwit

 

Recept

Ingrediënten:

4 Overrijpe bananen

150 ml Becel Amandelmelk

40 g Glutenvrij havermout*

50 g Kokosmeel

3 g Kaneel

3 g Love, Peace&Granola**

Snuf zout

 

*Ik gebruikte het glutenvrije havermout van Leev. Dit is onder andere verkijgbaar bij Albert Heijn.

** Wanneer je deze kruidenmix niet in huis hebt kun e het vervangen door extra kaneel, chai kruiden, speculaaskruiden of weglaten.

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Vet een springvorm met een doorsnede van 19 cm in met een vetstof. Ik gebruikte PAM spray.

Haal de bananen uit hun schil en doe ze in een ruime kom. Mijn bananen wogen bij elkaar 475 gram. Prak ze met een vork tot moes. Voeg amandelmelk toe en roer met een garde door. Voeg alle overige ingrediënten toe en roer tot een glad beslag. Stort het beslag in de springvorm.

Bak het bananenbrood +/- 30 minuten in het midden van de oven op een rooster. Let op, iedere oven is anders, dus check tussentijds een keer.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.