Gisteren was het weer maandag, tijd voor het weegmoment bij De Loods Nieuwegein. Eigenlijk wist ik al dat het dit keer tegen zou vallen. De afgelopen twee maandagen was ik beide keren 900 gram afgevallen. Lekker was dat! Maar nu wist ik dat dit zeker niet het geval zou zijn. Ik voelde me al de hele week opgeblazen, mijn buik was bol en het weekend ging ik maar liefst twee keer uiteten, een keer uit lunchen en ik at een ijsje.Nu had ik met die etentjes rekening gehouden en dus overdag weinig gegeten (zo’n 600 a 700 kcal). Dus je zou zeggen genoeg calorieën over voor de etentjes.

Vrijdagavond genoot ik van een heerlijk diner, vooraf deelden we diverse hapjes en daarna volgden nog twee kleine gerechtjes met zoete aardappelfrieten als bijgerecht en friandises bij de thee. Ik dronk geen wijn bij het diner omdat dit aanzienlijk scheelt in calorie-inname en er stond me de volgende ochtend weer een zware training bij De Loods te wachten.

Zaterdagavond nam ik weer geen wijn bij het diner. Ik drink graag een wijntje, maar als ik aan de calorieën die daarin zitten denk wordt het een stuk makkelijker voor een watertje of cola zero te kiezen. Als voorgerecht nam ik Vitello Tonato en als hoofdgerecht een kleine salade met garnalen. Daarbij uiteraard weer frieten met mayo. Mijn liefde voor goede frieten met mayo is groot en al weet ik dat met name de mayo erg veel calorieën bevat. Ik kon het niet weerstaan. Dit maal hield ik het bij een kopje thee na en gaf het koekje weg.

Zondagochtend begon gewoon weer met een gezond calorievriendelijk ontbijtje gevolgd door een uurtje cardio. Daarna gingen we met het ov naar Arnhem. Daar aangekomen was ik behoorlijk hongerig. Zo hongerig dat ik al een beetje begon te zweten en misselijk werd. Ik moest dus snel iets hebben! Dat werd een mega lekkere clubsandwich. Rijkelijk belegd met kip, ei, spek, tomaat en veel mayo. O wat smaakte dat goed. De enorme hoeveelheid chips die erbij lag bleef onaangeroerd.

In de namiddag zijn we gezwicht voor een Swirl ijsje. Ik nam een kleine met koffieboontjes, mini m&m’s, cookies en stukjes brownie. Lekkerrrrr.

Al met al een weekend vol wat minder verstandige keuzes en hoogst waarschijnlijk een te hoge calorie-inname waardoor het getal op de weegschaal gisterochtend exact gelijk was aan de maandag ervoor.

En daar kan ik dan zo van balen en best even chagrijnig van worden. Gelukkig werd ik vervolgens afgemat tijdens de wekelijkse personal training en ging het daarna wel weer. Het motiveert me weer goed mijn best te doen, ook al ben ik momenteel op kamp en word ik omringd door verleidingen. Die leerlingen hebben werkelijk tassen vol snoep, chocolade en chips bij zich en vragen me steeds of ik ook iets wil. Maar nee, nu even niet.

Komende zaterdag ben ik te gast op de bruiloft van mijn nicht. Daar heb ik zin in en wil ik zeker gaan genieten van een lekker stukje taart en het diner dat zonder twijfel heerlijk zal zijn. Tot die tijd weer even pas op de plaats en zondag geen ijsje, maar gewoon weer verstandige keuze maken en binnen de 1600 kcal blijven. En dan hoop ik dat ik volgende week weer kan vertellen dat er een paar ons af is, want er moeten dus nog steeds 8 kilo’s af.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.