Er is alweer een week voorbij sinds mijn laatste blog waarin ik vertelde dat ik geen gram was afgevallen in de week daaraan voorafgaand. Ik vertelde ook dat het motiveerde weer extra mijn best te doen en niet te zwichten voor ijsjes en dikke frieten met vette mayo. Ik kan jullie nu vertellen dat dit is gelukt!

Gisteren werd ik weer verwacht bij De Loods Nieuwegein voor het wekelijkse weegmoment. Ik ging op de weegschaal staan en hoorde personal trainer een verbaasde “Zoooo!” uitstaan. Ik was maar liefst 2,3 kg afgevallen!! Mega veel in een week tijd. Nu vermoed ik wel dat ik de week ervoor extra vocht vasthield door alle het zoute eten dat ik naar binnen had gewerkt in combinatie met de warmte toen. Dus die 2,3 kg is heus geen 2,3 kg vet. Toch was het wel een enorme oppepper. Ik voel me ook werkelijk wat lichter.

Maar hoe is het eten gegaan de afgelopen week….

Tijdens de dagen op kamp heb ik totaal geen moeite gehad om niet meer dan 1600 kcal per dag te eten. Ik bedacht per dag wat ik zou gaan eten en hield me daaraan. Ik had wat producten van thuis meegenomen, zoals mijn favoriete wraps, Atkins reepjes en muesli. Ik vertelde vorige week al dat mijn nicht ging trouwen en ik tijdens deze dag wilde genieten van de heerlijkheden die voorbij zouden komen. Dat heb ik gedaan! Zaterdag was de dag. Na een heerlijk WOD bij De Loods werden we na de lunch verwacht voor de ceremonie. Voor de ceremonie was er nog wat tijd voor een kopje koffie en kwamen er al wat zoete lekkernijen als macarons voorbij. Omdat ik mijn (bescheiden) lunch net op had kon ik de verleiding goed weerstaan. Na de ceremonie was het tijd voor een glaasje bubbels en stond er een diversiteit aan taarten opgesteld. Geen klassieke bruidstaart die ik eigenlijk helemaal niet zo lekker vind, maar keuze uit appeltaart, carrotcake, muffins, granolarepen, slagroomtaart, Snickerstaart en frambozentaart! Je begrijpt dat kiezen nogal lastig was dus vroeg ik om een klein puntje carrotcake en Snickerstaart. Beiden zalig!

De borrel die volgde was uiteraard niet compleet zonder luxe borrelhapjes. Ik nam er twee.

Het diner was ook niet standaard. Iedereen kon bij diverse kraampjes streetfood halen. Ik koos voor een broodje pulled pork, waarvan ik het broodje niet helemaal op at omdat ik nog meer wilde proeven. Een taco, drie kleine puntjes pizza en een portie poffertjes volgden.

Ook de feestavond ging niet voorbij zonder schalen vol heerlijke hapjes. Ik nam drie bitterballen en wat taco chips. Al met al dus een dag vol lekker eten dat bij elkaar veel meer was dan 1600 kcal, maar dat mocht van mezelf en ik heb er van genoten.

 

De zondag bleef ik weer keurig binnen de 1600 kcal en dat terwijl ik tijdens een verjaardag genoot van een niet te versmaden hazelnoot, schuimgebakje.

 

Volgende week even geen weight loss journey blog omdat ik dan weer op kamp ben. Ditmaal een kamp waarbij we met heel de groep samen eten. Ik zie daar best tegen op omdat ik het erg lastig vind maat te houden als er vers brood van de bakker op tafel ligt waar ook potten chocoladepasta, Speculoos en pakken hagelslag staan. En dan heb ik het nog niet over de avonden of zeg maar nachten waarin de toastjes, chips, nootjes en snoep op tafel komen. Er zit niets anders op dan me er doorheen te slaan.

Over twee weken geef ik weer een update. Het zal mij enorm benieuwen hoe het er dan voorstaat, want buiten het kamp staat er ook nog een heuse foodietour door Rotterdam op de planning en een etentje met Chantal130387.

 

#okedoei

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.