Mijn eerste blog!

En ik begin te zeggen dat ik het kort houd. Ik ben niet van de lappen tekst, ik heb niet veel woorden nodig om te vertellen wat ik wil zeggen. Zonder Fratsen zeg maar.

Zoals velen van jullie weten was ik tot tien jaar geleden dik. Ja dat klinkt hard, maar het is een feit. Ik woog 127 kg bij 1.72 m en dat is gewoon mega veel te zwaar. In juni 2008 gooide ik mijn levensstijl drastisch om. Ik ging fanatiek sporten en stortte me in een dieet. Ik was vastberaden en gemotiveerd tot op het bot. Dit kun je allemaal hier lezen.

Super dat ik op mijn lichtst 65 kg minder woog. Ik was zo blij met mijn slanke lichaam, mijn gespierde rug en mijn bibs die met gemak in maatje 36 paste. Alleen was ik het calorieën tellen en altijd opletten zo zat! Ik wilde ook “gewoon” kunnen eten! Dus liet ik de teugels een beetje vieren. De afgelopen 3 jaar kwamen er langzaamaan heel wat kilootjes bij. Tot ik het een paar maanden geleden genoeg vond. Maat 40 werd me te strak, de vetrol boven mijn broekrand kon niet meer verdoezeld worden en de meeste jurkjes in mijn kast kon ik beter laten hangen.

Het was dus weer tijd voor actie! En alhoewel ik precies weet hoe ik ervoor kan zorgen dat ik de overtollige kilo’s kwijtraak vind ik het toch fijn hier wat hulp bij te krijgen. Ik heb de hulp ingeschakeld van de mannen van De Loods Nieuwegein. Ik train bij hen, ze zijn me bekend en ze hebben verstand van zaken. Nu ben ik een paar weken bezig en inmiddels alweer 3 kg kwijt. Nog 8 te gaan!

Verschil met jaren geleden is dat ik nu relaxter ben. Misschien doordat ik wat ouder en wellicht ook wijzer ben, maar zeker ook omdat ik nu echt een eetpatroon zoek die bij mij past en vol te houden is. Ik bepaal dus zelf wat en wanneer ik eet. Dat werkt voor mij het prettigst.

Momenteel eet ik op de dagen waarop ik geen etentjes heb rond de 1600 kcal per dag. Zodat ik op de dagen dat ik buiten de deur eet wat meer calorieën tot me kan nemen. Voor mij is dit nu goed vol te houden en ik val dus af! Ik word hier zo blij van. Ik zit weer in een positieve flow, voel me energiek, heb zin om die overtollige kilo’s weer kwijt te raken, maar wel op een verantwoorde manier, vandaar dus die hulp en begeleiding van de mannen van De Loods Nieuwegein.

Via mijn Istagram en Facebook accounts deel ik regelmatig eetdagboekjes. Ik krijg hier enorm veel positieve reacties op. Dat vind ik super leuk en tof! Het maakt dat ik zin heb dit vaker met jullie te delen en jullie zodoende te motiveren.

Ik wil benadrukken dat dit op dit moment werkt voor mij en niet per definitie voor jou. Jij bent anders dan ik en je lichaam heeft misschien heel andere behoeftes. Ik adviseer je daarom altijd hulp in te schakelen van een professional.

 

Wel adviseer ik iedere dag taart, cake, koek, muffins, brownies en andere zoetigheid te eten. Maar dan natuurlijk wel een receptje uit mijn boek of van deze site!!!

 

In de volgende blog zal ik vertellen over de 2 etentjes die gepland staan voor komend weekend.

 

#okedoei

 

 

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.