Twee weken geleden had ik mijn laatste meting bij De Loods Nieuwegein en kon ik vertellen dat ik maar liefst 2,3 kg was afgevallen in een week tijd. Mijn lichaamsgewicht schommelt wat harder dan bij het gros van de mensen. Nu twee weken later kan ik vertellen dat ik weer 9 ons zwaarder woog tijdens de meting vanmorgen. In eerste instantie zou je dan misschien verwachten dat ik hier van baal. Dit is gelukkig niet het geval en dat vind ik persoonlijk al weer een stap vooruit. Ik weet namelijk dat de gewichtstoename komt door mijn menstruatie, namelijk voor het weekend woog ik 1,1 kg minder dan vandaag. Met dit in mijn achterhoofd weet ik dat de meting volgende week maandag weer wat positiever zal zijn.

 

Maar hoe is het eten de afgelopen twee weken vergaan? Als ik het zou moeten samenvatten in 1 woord, dan zou ik kiezen voor “rommelig.” De eerste week ging prima tot zaterdag, toen ging ik met twee collega’s op food&vino tour door Rotterdam. Een dag vol heerlijke kleine hapjes en 2 goddelijke wijntjes. Alles bij elkaar was het niet eens extreem veel. Omdat ik eigenlijk geen echte maaltijd had gegeten die dag kwam ik thuis in de verleiding een niet eens heel lekkere reep chocolade te eten. Best stom, helemaal niet nodig, maar goed, gebeurd is gebeurd. De volgende dag had ik nog wat moeite weer in het ritme te komen en vervolgens moest ik al weer op kamp. Ik vertelde al dat ik een beetje op zag tegen dit kamp omdat ik hier niet in de gelegenheid was mijn eigen eetgewoontes aan te houden. Toch viel het me niet tegen. Het lukte me overdag heel goed maat te houden. De lange avonden daarentegen vond ik lastiger. Ga ik thuis rond een uur of tien/half elf naar boven, tijdens de kampweek lag ik er uiteraard niet voor twee uur in en sliep ik slecht 2,5 a 4 uur per nacht. Tijdens die nachtelijke uurtjes kon ik me niet beheersen en at ik heel veel studentenhaver, een paar toastjes met tonijnsalade en de laatste avond mega veel Engelse drop. Zo veel dat ik de rest van de nacht dorst had. Ook stom, ook niet nodig, maar het is gebeurt en met de hoeveelheid beweging die ik kreeg tijdens de kampdagen was het niet eens een ramp.

 

Nu er een “normale” week voor me ligt heb ik er vertrouwen in en zin in weer “netjes” te eten. Alleen voor vrijdag staat er een etentje gepland met als thema koolhydraat arm, best verrassend en waarschijnlijk prima te doen binnen de 1600 kcal die ik per dag eet. Ik zal die dag mijn ontbijt en lunch wat kleiner houden zodat ik genoeg kcal overhoud voor het diner.

 

Wat het weekend gaat brengen weet ik nog niet, daarover zal ik jullie volgende week weer vertellen in een nieuwe blog. Voor nu een heel fijne week gewenst en vergeet niet iedere dag te genieten van een lekker stukje taart, cake of een ander zoet bakseltje.

 

 

#okedoei

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.