Alweer een week voorbij en dus tijd voor een update omtrent mijn weight loss journey. Vorige week vertelde ik dat ik 9 ons zwaarder woog dan 2 weken daarvoor. Vanmorgen tijdens de meting bij De Loods was ik, zoals ik al had verwacht weer wat afgevallen. Om precies te zijn 1,2 kg.

Ik vertelde in de vorige blog ook dat mijn gewicht wat harder schommelt dan bij het gros van de mensheid. Dus 1,2 kg lijkt veel, maar over de afgelopen drie weken ben ik slechts 3 ons afgevallen. In totaal ben ik nu 4,4 kg afgevallen en dat voelt toch al erg prettig.

Op dit moment vind ik het belangrijker dat ik “normaal” kan omgaan met eten, geen vreetbuien heb en me goed voel. Wanneer ik in het verleden bezig was met afvallen, had ik hier veel stress van. Ik was veel te streng voor mezelf, deed extreme diëten en vond het moeilijk te genieten van etentjes en had geregeld vreetbuien.

Nu ben ik tevreden met het feit dat ik langzaam aan wat afval en mezelf niet uithonger om vervolgens enorm de mist in te gaan. Het doel is nog ruim 6 kg af te vallen. Ik denk dat er nog een behoorlijke tijd overheen zal gaan voor ik dit bewerkstelligt zal hebben, maar dat geeft helemaal niets. Het belangrijkst is dat ik me er goed bij voel en dat is momenteel het geval.

Over twee weken gaan de man en ik 12 dagen genieten van een vakantie in een 5 sterren hotel. Dit betekent iedere dag een ontbijtbuffet en iedere dag uiteten en wellicht ook iedere dag een ijsje. Ik ga tijdens deze vakantie hoe dan ook aankomen. Ik kan er niet mee zitten, ik ga er keihard van genieten en zal daarna de draad weer oppakken.

 

Rest mij nog te vertellen hoe het eten de afgelopen week is gegaan. Dit had ik jullie immers beloofd in de vorige blog.

Van maandag tot en met donderdag heb ik me heel keurig aan de 1600 kcal per dag gehouden. Dit kostte me geen enkele moeite aangezien ik geen lunches en diners buiten de deur had. Vrijdagavond had ik een etentje bij een collega thuis. We hebben met een aantal collega’s een kookclubje. Echt super leuk en het diner was zeer geslaagd. Het betrof een 5 gangen koolhydraat arm diner dat we afsloten met koffie/thee en absoluut geen koolhydraat arme bonbons, hahaha, heerlijk!

Zaterdag stond er een bbq gepland. Heel lief was dat er speciaal voor mij vis en vega producten waren omdat ik niet zo’n enorme vleeseter ben. Ik liet het me goed smaken samen met enorm veel pindasaus, daar ben ik dol op. Het dessert was trouwens ook niet te versmaden. Een monchou-kersentaartje met een bodem van Bastogne.

Zondag lunchten de man en ik in het pittoreske Oudewater. Ik koos voor een meergranenbol surf&turf. De ene helft was belegd met gerookte zalm en de andere helft met carpaccio. Later die middag nam ik een softijsje met nootjes en ja ik eet gewoon heel dat oubliehoorntje op! Heerlijk toch?

Al met al weer een weekend vol heerlijkheden.

 

Deze week staan er weer wat uitdagingen voor de deur. Woensdag ben ik een lange dag op schoolreis. Ik ben van plan ontbijt, lunch en avondeten mee te nemen en misschien in het atractiepark een ijsje te kopen. Dit moet lukken binnen de 1600 kcal. Donderdag de diploma-uitreiking op school waardoor ik ook die avond niet thuis eet maar dus op school. Ik zorg voor het avondeten dus verwacht ik daarin geen problemen. De hapjes later op de avond weerstaan lijkt me ook niet al te lastig.

Het weekend gaan we naar Zeeland. Natuurlijk gaan we daar uiteten en zal het zondagse ontbijt royaal zijn en misschien gaan we ook nog wel uit lunchen. We gaan het meemaken en zullen volgende week maandag wel weer zien hoe de meting dan is.

 

Voor nu wens ik jullie allemaal een heel fijne week. Super tof dat je mijn blog gelezen hebt, jij mag blijven!!!

 

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.