Ruim twee weken zijn er verstreken sinds mijn laatste blog waarin ik vertelde dat ik op vakantie zou gaan en verwachtte de nodige kilo’s aan te komen.

De vakantie ligt inmiddels achter me en wat heb ik genoten van al het lekkers dat voorbij kwam. Het ontbijtbuffet was gewoon niet te doen zo uitgebreid. Gek genoeg koos ik toch iedere ochtend voor zo’n beetje dezelfde producten. Een aantal keer nam ik een warme croissant en ook ging ik twee keer voor een crêpe met warme chocopasta (oh my!). Verder hield ik het bij roerei, kippenworstjes, kipfilet, tomaat en ook iedere dag een beetje havermoutpap of roggepap aangekleed met vers fruit, gedroogd fruit en jam. Al met al waren alleen die ontbijtjes al behoorlijke calorieën bommen. Was het daarbij gebleven dan was er niets aan de hand, maar de mensen die mij al wat langer volgen weten dat ik een enorme smulpaap ben en de man kan er ook wat van. Waar ik thuis eigenlijk nooit chips eet vind ik naturel chips op vakantie onweerstaanbaar. Al vroeg tijdens de vakantie ontdekte ik een snoepwinkeltje waar naast grote snoepen ook noten en gedroogd fruit omhuld met een dikke laag chocolade werd verkocht. Ik ging me tot drie maal toe te buiten aan die noten. Werkelijk gekmakend lekker!

Ook ijsjes, punten gebak, wijntjes, heerlijke diners, waar ik toch echt regelmatig voor een salade koos, maar dan wel met dressing en stukjes brood erbij liet ik me allemaal smaken. Je begrijpt het al, ik zag mijn vetrol met de dag groeien en de man en ik moesten er eigenlijk wel om lachen. Wat zijn we toch een vreetzakken!

 

Om het allemaal een heel klein beetje te compenseren hebben we veel gelopen en ben ik zeven keer naar de gym in het hotel gegaan voor een work-out. De rest van de tijd bracht ik voornamelijk liggend en zittend door, dus het mocht ook wel.

 

Vrijdagavond kwamen we weer thuis. Zaterdag heb ik direct de draad weer opgepakt door mijn eten te tracken en “slechts” 1450 kcal tot me te nemen. Zondag was alweer een iets mindere dag door wat gezelligheid in de avond. En toen was het al weer maandagochtend, tijd voor het weegmoment bij De Loods Nieuwegein. Toch wat huiverig ging ik op die weegschaal staan in de verwachting dat er toch echt wel 4 a 5 kilo bijgekomen zou zijn. Maar niets is minder waar! Hoe het kan is me een raadsel en eigenlijk geloof ik het nog steeds niet. Ik ben geen gram aangekomen! Ik vind dit gek, want ik voel en zie gewoon dat ik meer vet op mijn flanken heb en ook mijn zadeltassen hangen er weer weelderig bij. Nou ja, het zal wel. Ben nu al wel erg benieuwd naar wat de weegschaal volgende week maandag aangeeft.

 

Nu liggen er nog bijna 4 vakantieweken voor me. Weken waarin ik uiteraard nog veel leuke daagjes uit zal beleven met de nodige lunches en diners buiten de deur. Tussen al die etentjes door ga ik proberen weer netjes te eten en goed mijn best te doen tijdens de sportsessies bij De Loods Nieuwegein.

 

Voor nu wens ik jullie allemaal een heel fijne week toe. Tof dat je mijn blog gelezen hebt en ondertussen lekker blijven bakken en koken!

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.