Deze bollen doen het natuurlijk lekker rond Oud&Nieuw, maar eigenlijk kan dit het hele jaar door als ontbijt, onderdeel van de lunch of snack. Super makkelijk om te maken, voedend en bovenal gewoon lekker!

 

Recept

 

Ingrediënten
5 Overrijpe bananen van 100 g per stuk
200 g Magere kwark
2 (110 g) Eieren
500 g Volkoren tarwemeel
50 g Steviala Ery-pure
6 g Bakpoeder
2 g Kaneel
Snufje zout
Steviala Ery-bronze (optioneel)

 

Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 175 graden.
-Leg een vel bakpapier op de bakplaat.
-Pel 4 bananen en doe ze in de kom van de standmixer samen met alle overige ingrediënten, behalve de Ery-bronze.
-Mix tot een glad, dik beslag.
-Verdeel het beslag in 12 bollen op de bakplaat. Gebruik hiervoor een ijsknijper of 2 lepels.
-Snijd de overgebelven banaan in 12 plakjes en leg op iedere bol een plak.
-Bestrooi de bollen eventueel royaal met Ery-bronze.
-Bak de bollen in het midden van de oven in +/-20 minuten gaar en bruin.

 

Voedingswaarden per bol
200,3 kcal
1,8 g vet
35,5 g koolhydraten
4,3 g vezels
8 g eiwit

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.