Dit is een wel heel erg fijne combinatie van twee heerlijkheden: brownies en cheesecake!

De smeuïge donkere brownies in combinatie met de frisse cheesecake maken mij iedere keer weer blij.

Deze taart wordt gebakken in een iets grotere springvorm en is nogal voedzaam, daarom heb ik er bij deze taart voor gekozen de voedingswaarden per 1/10 deel te berekenen.

Veel bakplezier, maar pas op, het browniesbeslag is ongebakken ook niet te versmaden!

 

 

Recept

Ingrediënten voor de brownieslaag
450 g Pompoenpuree
100 g Gedroogde pruimen zonder pit
1 Eieren (55 g)
2 Eiwitten (70 g)
50 g Havermeel
10 g Kokosmeel
60 g Cacao
20 g Eiwitpoeder met chocoladesmaak
20 g Steviala Kristal sweet of 4 g van een ander zoetmiddel
1 g Zout

 

Bereidingswijze
-Wel de pruimen +/- 15 minuten in heet water.
-Bekleed de bodem van een springvorm, met een doorsnede van 25 cm, met bakpapier.
-Vet de opstaande rand in met een vetstof, bijvoorbeeld kokosolie.
-Laat de pruimen uitlekken in een zeefje.
-Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en maal tot een glad geheel.
-Stort het beslag in de bakvorm.

 

Ingrediënten voor de cheesecakelaag
400 g Roomkaas light
1 Eieren (55 g)
2 Eiwitten (70 g)
20 g Eiwitpoeder met vanillesmaak
20 g Steviala Kristal Sweet of 4 g van een ander zoetmiddel
125 g Frambozen (vers of uit de vriezer)

 

Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 150 graden.
-Meng alle ingrediënten, behalve de frambozen, in een keukenmachine tot een glad geheel of gebruik een handmixer.
-Spatel de frambozen door het mengsel en stort het mengsel op de brownieslaag.
-Bak de brownies cheesecake in het midden van de oven op een rooster in +/- 70 minuten gaar.
-Laat de brownies cheesecake nog een uur in de oven staan. Dit voorkomt dat de cheesecake inzakt.
-Laat de brownies cheesecake buiten de oven verder afkoelen en daarna minimaal 4 uur in de koelkast.

 

 

 

 

 

Voedingswaarde per 1/10 deel
145,1 kcal
5,6 g vet
13,5 g koolhydraten
4 g vezels
12,4 g eiwit

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.