Dit is een ware traktatie! Een heerlijke snack die op ieder moment van de dag kan.

 

Recept

Ingrediënten voor de chocoladelaag
2 blikjes Zwarte bonen (afgespoeld en uitgelekt 230 g)
1 Rijpe banaan (110 g)
4 Eiwitten (149 g)
40 g Eiwitpoeder met chocoladesmaak
10 g Cacao

 

 

Ingrediënten voor de pindakaaslaag
500 g Pompoenpuree 
3 Eiwitten (110 g)
40 g Eiwitpoeder met pindakaassmaak*
1 g Zoetstof

 

Bereidingswijze
-Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden.
-Vet een vierkante bakvorm of ovenschaal in met een vetstof of bekleed deze met bakpapier.
Tip: maak van het bakpapier een prop. Houd deze onder de kraan zodat het papier goed nat wordt. Knijp het goed uit en schud het papier uit. Het bakpapier is nu slap en zacht en kan makkelijk in de bakvorm gelegd worden.
-Maal de zwarte bonen samen met de banaan, de eiwitten en het eiwitpoeder in de keukenmachine tot een glad beslag.
-Schenk het beslag in de bakvorm.
-Voor de pindakaaslaag meng je de pompoenpuree met de eiwitten, eiwitpoeder en zoetstof tot een glad beslag.
-Schenk dit bovenop de chocoladelaag.
-Bak de brownie nu +/- 55 minuten in het midden van de oven, het liefst op een rooster.
-Laat de brownie afkoelen en snijd vervolgens in 9 blokken.
-Eet er 1 of 2 op en vries de rest snel in!

 

 

*Heb je geen eiwitpoeder met pindakaassmaak, dan kan je ook 2 eetlepels pindakaas toevoegen. De voedingswaarde veranderen dan wel.

Voedingswaarde per blok
104, 7 kcal
1,g vet
8,5 g koolhydraten
4,3 g vezels
13,3 g eiwit

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.