Deze caramel brownie heeft geweldig fijne voedingswaarde. Dit komt doordat de taart gemaakt is van cannellinibonen. Cannellinibonen zijn witte kidneybonen. Rijk aan eiwitten en vezels waardoor ze je een verzadigd gevoel geven. Je kan ze in blikjes kopen bij onder andere Jumbo.

Voedingswaarde per 1/10 deel: 118,5 kcal, 2,7 g vet, 7,4 g koolhydraten, 4,4 g vezels, 13,7 g eiwit

Voedingswaarde per 1/8 deel: 148,1 kcal, 3,4 g vet, 9,3 g koolhydraten, 5,5 g vezels, 17,1 g eiwit

 

Recept

Ingredienten:

2 blikjes (500 g ) Cannellinibonen

6 (210 g) Eiwit

50 g Eiwitpoeder met chocoladesmaak

50 g Cacao

75 ml Magere melk

Steviala chocoladedruppels naar smaak

200 g Goldessa roomkaas

100 g Magere kwark

30 g Waldenfarms Caramel Syrup

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Bekleed de bodem van een springvorm met een doorsnede van 24 cm met bakpapier. Vet de opstaande rand in met een vetstof. Ik gebruikte PAM spray.

Maak de blikjes cannelllinibonen open en kiep ze in een zeef. Spoel ze goed af met koud water en laat het uitlekken.

Doe de cannellinibonen samen met het eiwit, eiwitpoeder, cacao, melk en Steviala chocoladedruppels in een keukenmachine of blender. Maal tot een gladde massa.

Giet de helft van dit beslag in de springvorm en strijk glad.

Meng in een ruime kom de roomkaas, kwark en caramel syrup met elkaar. Smeer dit uit over het chocoladebeslag. Maak de taart af door het overgebleven chocoladebeslag over de caramellaag te verdelen.

Bak de taart in het midden van de oven, op een rooster in +/- 45 minuten gaar. Laat eerst buiten de oven afkoelen en vervolgens in de koelkast.

 

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.