Aardbeien kwarkcake

 

Kwarkcake kan altijd! Deze cake heb je werkelijk in “no time” in de oven staan. Zelfs onervaren bakkers kunnen zich hier geen buil aan vallen.

Door het gebruik van de Optimel aardbeienkwark en de stukken aardbei is de smaak intens, lekker zoet en sappig. Een echt zomers feestje dus!

 

Voedingswaarde per 1/12 deel: 75,3 kcal, 0,7 g vet, 9,1 g koolhydraten, 1,3 g vezels, 7,9 g eiwit

 

Recept

Ingrediënten:

500 g Optimel aardbeienkwark

3 Eiwitten (105 g)

100 g Havermeel

50 g Eiwitpoeder met vanille-, witte chocolade- of aardbeiensmaak

10 g Sukrin of 2 g van een ander zoetmiddel

250 g Diepvries aardbeien van Jumbo of verse aardbeien

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Bekleed een cakevorm met bakpapier. Tip: maak een prop van een stuk bakpapier. Houd deze onder de kraan en maak goed nat. Knijp de prop bakpapier goed uit. Het is nu een slap stuk papier geworden dat je makkelijk in het bakvorm kan leggen.

Meng aardbeienkwark, eiwitten, havermeel, eiwitpoeder en Sukrin in een ruime kom door elkaar tot een gladde massa. Dit kan gewoon met een spatel of garde.

Stort de helft van het beslag in de cakevorm. Verdeel hierover de aardbeien. Verdeel de rest van het beslag over de aardbeien.

Bak de cake, in het midden van de oven op een rooster, in +/- 50 minuten gaar. De cake is gaar zodra er een barst is ontstaan aan de bovenzijde. Laat de cake rustig afkoelen voor je deze in plakken snijdt.