Een voedzame cake die eigenlijk altijd wel kan!

 

Voedingswaarde per 1/12 deel:

97,9 kcal, 2,1 g vet, 11,7 g koolhydraten, 2,8 g vezels, 7 g eiwit

 

 

Recept

Ingrediënten:

1 blik Cannelinibonen Jumbo eigen merk a 400 g

2 Eieren (110 g)

100 ml Becel Amandelmelk

50 g Havermeel

50 g Havermout

50 g Eiwitpoeder met vanillesmaak

30 g Steviala Kristal Sweet kaneel

2 g Kaneel

2 Appels

 

Bereidingswijze:

Bekleed een cakevorm met bakpapier.

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Kiep de cannellinibonen in een zeef en spoel ze af me koud water. Na het uitlekken houd je 250 g cannellinibonen over. Doe de bonen samen met alle ingrediënten, behalve de appels, in een keukenmachine en maal tot een homogene massa.

Schil 1 appel en verwijder het klokhuis (150 g appel). Snijd de appel in klein stukjes en spatel dit door het beslag. Stort het beslag in de cakevorm.

Snijd de tweede appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd iedere part over de lengte in 4 plakjes. Steek de 16 appelplakjes naast elkaar in het cakebeslag. Strooi nog wat extra Steviala Kristal Sweet kaneel over de bovenkant van de cake.

Bak de cake in het midden van de oven op een rooster in +/- 40 minuten gaar.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.