Een voedzame cake die eigenlijk altijd wel kan!

 

Recept

Ingrediënten
1 blik Cannelinibonen Jumbo eigen merk a 400 g
2 Eieren (110 g)
100 ml Ongezoete amandelmelk
50 g Havermeel
50 g Havermout
50 g Eiwitpoeder met vanillesmaak
30 g Steviala Kristal Sweet kaneel
2 g Kaneel
2 Appels

 

Bereidingswijze
-Bekleed een cakevorm met bakpapier.
-Verwarm de oven voor op 175 graden.
-Kiep de cannellinibonen in een zeef en spoel ze af me koud water. Na het uitlekken houd je 250 g cannellinibonen over.
-Doe de bonen samen met alle ingrediënten, behalve de appels, in een keukenmachine en maal tot een homogene massa.
-Schil 1 appel en verwijder het klokhuis (150 g appel).
-Snijd de appel in klein stukjes en spatel dit door het beslag.
-Stort het beslag in de cakevorm.
-Snijd de tweede appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd iedere part over de lengte in 4 plakjes.
-Steek de 16 appelplakjes naast elkaar in het cakebeslag.
-Strooi nog wat extra Steviala Kristal Sweet kaneel over de bovenkant van de cake.
-Bak de cake in het midden van de oven op een rooster in +/- 40 minuten gaar.

 

Voedingswaarde per 1/12 deel
97,9 kcal
2,1 g vet
11,7 g koolhydraten
2,8 g vezels
7 g eiwit

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.