Met zeer grote regelmaat bak ik iets met banaan als basis. Dit soort baksels vliegen er hier doorheen, ze halen de vriezer niet eens. Het is zo simpel en zo lekker. Dit keer een voedzame bananencake met stukjes mango. Lekker zomers.

 

Recept

Ingrediënten
4 kleine Overrijpe bananen (gepeld tezamen 360 g)
140 g Eiwit*
150+50 g Havermout
50 g Eiwitpoeder
5 g Bakpoeder
150 g Mangoblokjes (vers of uit de vriezer)

*Je kunt kant en klaar eiwit van TwoChicks gebruiken. Je vind dit in het schap bij de eieren of in het koelschap). Of je splits 4 eieren gebruikt hiervan het eiwit.

 

Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 175 graden.
-Bekleed een cakevorm met bakpapier.
-Doe de gepelde bananen samen met het eiwit, 150 g havermout, eiwitpoeder en bakpoeder in een keukenmachine. Meng dit tot een glad beslag.
-Roer de laatste 50 g havermout door het beslag, dit zorgt voor een beetje structuur in de cake.
-Schenk het beslag in de cakevorm en verdeel de mangoblokjes erover.
-Bak de cake in het midden van de oven op een rooster in +/- 45 minuten gaar.
-Laat goed afkoelen voor je de cake aansnijdt.

 

Voedingswaarde per1/10 deel:
139,1 kcal
1,5 g vet
22,5 g koolhydraten
3,3 g vezels
8,4 g eiwit

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.