Een heerlijke snack of samen met wat kwark en vers fruit een heerlijk ontbijt.

Met recht eiwitrijk te noemen dus uiterst geschikt voor de sporters onder ons.

 

 

Recept

Ingrediënten
1 blik Cannellinibonen van Jumbo eigenmerk (250 g) afgespoeld en uitgelekt
4 Eiwitten (155 g)
250 g Optimel citroenkwark
6 g Citroenrasp (rasp van citroen)
30 g Citroensap (sap van citroen)
10 g Steviala Kristal Sweet of 2 g van een ander zoetmiddel
40 g Eiwitpoeder met vanille- of witte chocoladesmaak
30 g Kokosmeel
Snuf Zout

 

Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 175 graden.
-Bekleed een cakeblik met bakpapier. Tip: maak een prop van het bakpapier, maar het goed nat onder de kraan en knijp goed uit. Haal de prop uit elkaar. Het bakpapier is nu zacht/slap en vormbaar.
Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en maal tot een gladde massa.
-Schenk het beslag in de cakevorm en bak +/- 35 minuten in het midden van de oven op een rooster.
-Laat de cake in de bakvorm afkoelen en snijd deze in plakken.
De cake kan goed ingepakt zeker 5 dagen bewaard worden. Ook invriezen kan.

 

 

Voedingswaarde voor de hele cake
658 kcal
7,5 g vet
46,5 g koolhydraten
31,6 g vezels
85,8 g eiwit

 

 

Voedingswaarde per 1/8ste deel
82,3 kcal
0,9 g vet
5,8 g koolhydraten
4 g vezels
10,7 g eiwit

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.