Een heerlijke snack of samen met wat kwark en vers fruit een heerlijk ontbijt.

Met recht eiwitrijk te noemen dus uiterst geschikt voor de sporters onder ons.

Voedingswaarde voor de hele cake: 658 kcal, 7,5 g vet, 46,5 g koolhydraten, 31,6 g vezels, 85,8 g eiwit

Voedingswaarde per 1/8ste deel: 82,3 kcal, 0,9 g vet, 5,8 g koolhydraten, 4 g vezels, 10,7 g eiwit

 

Recept

Ingrediënten:

1 blik Cannellinibonen van Jumbo eigenmerk (250 g) afgespoeld en uitgelekt

4 Eiwitten (155 g)

250 g Optimel citroenkwark

6 g Citroenrasp (rasp van citroen)

30 g Citroensap (sap van citroen)

10 g Steviala Kristal Sweet of 2 g van een ander zoetmiddel

40 g Eiwitpoeder met vanille- of witte chocoladesmaak

30 g Kokosmeel

Snuf Zout

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Bekleed een cakeblik met bakpapier. Tip: maak een prop van het bakpapier, maar het goed nat onder de kraan en knijp goed uit. Haal de prop uit elkaar. Het bakpapier is nu zacht/slap en vormbaar.

Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en maal tot een gladde massa.

Schenk het beslag in de cakevorm en bak +/- 35 minuten in het midden van de oven op een rooster.

Laat de cake in de bakvorm afkoelen en snijd deze in plakken. De cake kan goed ingepakt zeker 5 dagen bewaard worden. Ook invriezen kan.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.