Tja, hoe noem je een cake waarin popcorn en red velvet chocolade verwerkt is? Een feestcake! Wat dat is wat deze super luchtige cake is. Nog nooit eerder verwerkte ik popcorn in een baksel en het was dus maar de vraag of dit goed zou uitpakken. Goed uitpakken deed het. Iedere plak is een waar genot. Ik eet het als ontbijt, maar ook als snack bij een lekkere kop thee.

 

Voedingswaarde per 1/12 deel:

141,5 kcal

8,8 g vet

5,9 g koolhydraten

1,5 g vezels

8,9 g eiwit

 

Recept

Ingrediënten:

200 g Goldessa cream cheese balance (Lidl)

4 Eieren maat M (200 g)

100 g Amandelmeel

50 g Eiwitpoeder

50 g Steviala Ery-bronze

10 g Bakpoeder

32 g Popcorn Caramel&Seasalt

7 rondjes Hands Off My Chocolate Red Velvet (54 g)

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bekleed een cake bakvorm met bakpapier. Dit gaat het makkelijkst door van een vel bakpapier een prop te maken. Maak deze prop goed nat onder de kraan en knijp uit. Vouw de prop uit, het bakpapier is nu een slappe lap die welwillend in de bakvorm blijft liggen.

Doe alle ingrediënten behalve de popcorn en chocolade in een ruime kom. Meng tot een glad beslag.

Roer 2/3 deel van de popcorn door het beslag. Schenk het beslag in de bakvorm.

Verdeel de rest van de popcorn over de cake.

Hak de chocolade in stukken en verdeel ook over de cake.

Bak de cake in het midden van de oven op een rooster in +/- 35 minuten gaar.

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.