Een super sappige cake die in een handomdraai in de oven staat, zonder gebruik van keukenmachines.
Voedingswaarde voor de hele cake: 924 kcal, 8 g vet, 102,1 g koolhydraten, 13,1 g vezels, 104,6 g eiwit
Voedingswaarde per 1/8 deel (een flinke plak): 115,5 kcal, 1 g vet, 12,8 g koolhydraten, 1,6 g vezels, 13,1 g eiwit
Recept
Ingrediënten:
500 g Magere kwark
3 Eiwitten (115 g)
100 g Havermeel
50 g Eiwitpoeder met vanillesmaak
10 g Steviala Kristal Sweet of 2 g van een ander zoetmiddel
250 g Diepvries smoothiemix van Jumbo (aardbeien, banaan, blauwe bessen)
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Bekleed een cakevorm met bakpapier. Tip: maak een prop van een stuk bakpapier. Houd deze onder de kraan en maak goed nat. Knijp de prop bakpapier goed uit. Het is nu een slap stuk papier geworden dat je makkelijk in het bakvorm kan leggen.
Meng kwark, eiwitten, havermeel, eiwitpoeder en zoetmiddel in een ruime kom door elkaar tot een gladde massa. Dit kan gewoon met een spatel of garde. Spatel nu ook de smoothiemix door het beslag.
Stort het beslag in de cakevorm en bak in het midden van de oven op een rooster in +/- 50 minuten gaar. De baktijd is afhankelijk van de oven.
Laat de cake goed afkoelen en snijd in plakken.
Recente reacties