Deze goed gevulde cake is lekker tijdens de kerstdagen, maar ook zeker daarvoor of erna. Het is niet persé een heel skinny recept, dit komt met name door de gedroogde cranberry’s, walnoten en chocolade. Verminder je dit iets dan scheelt het al enorm in het aantal calorieën per plak.

Recept

Ingrediënten
500 g Suikervrije appelmoes (HAK)
3 (165 g) Eieren
150 g Amandelmeel
50 g Steviala Ery-bronze
8 g Bakpoeder
5 g Pumpkin spice of kaneel
2 theelepels Vanille extract
100 g Gedroogde cranberry’s
50 g Walnoten
30 g Suikervrije pure choco drops
PAM spray

 

Bereidingswijze
-Meng de appelmoes samen met de eieren in een ruime kom.
-Voeg amandelmeel, Ery-bronze, bakpoeder, pumpkin spice en vanille extract toe en meng het tot een glad beslag.
-Voeg de cranberry’s, walnoten in stukjes en chocodrops toe en roer nog eens door.
-Laat het beslag een minuut of 20 staan. In deze tijd kunnen de cranberry’s vocht uit het beslag absorberen en worden ze alvast wat zachter.
-Verwarm de oven voor op 175 graden.
-Bespray een tulbandvorm met PAMspray en bestrooi de binnenzijde met Ery-bronze. Dit zorgt voor een lekker knapperig korstje na het bakken. Het is een optie, dus voel je niet verplicht. Je kunt de cake ook in een normale cakevorm bakken die je dan eerst bekleed met bakpapier.
-Verdeel het beslag over de vorm en bak in het midden van de oven op een rooster in +/- 45 minuten gaar.
-Laat de cake volledig afkoelen voor je deze uit de vorm haalt en aansnijdt.

Je kunt zoals op de foto de cake afmaken met een mengsel van Steviala Frost (suikervrije poedersuiker) en een paar drupjes water.

 

Voedingswaarden per 1/20 deel
111,6 kcal
7,3 g vet
7,6 g koolhydraten
3,2 g vezels
3,3 g eiwit

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.