Gewoon weer een lekker, simpel, verantwoord Zonder fratsen receptje waar je zeker blij van wordt. Er zit namelijk chocolade in en dat maakt alles beter.

Deze cake is lekker als ontbijt samen met wat kwark of yoghurt en vers fruit. Een dikke laag pindakaas op de cake doet het trouwens ook erg goed.

 

Voedingswaarde per 1/10 deel: 110,4 kcal, 3,3 g vet, 9,1 g koolhydraten, 4,1 g vezels, 13,5 g eiwit

 

Recept

Ingrediënten:

500 g Magere kwark

3 Eiwitten (105 g)

75 g Kokosmeel

50 g Eiwitpoeder met vanillesmaak

20 g Steviala Ery-Pure

125 g Granaatappel-pitjes

50 g Damhert pure chocolade

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Bekleed een cake bakvorm met bakpapier.

Meng kwark, eiwit, kokosmeel, eiwitpoeder en Steviala tot een glad beslag. Het wordt een stevig beslag.

Hak de chocolade in kleine stukje. Spatel de granaatappel-pitjes en stukjes chocolade door het beslag.

Schep het beslag in de cakevorm en strijk het glad.

Bak de cake in het midden van de oven op een rooster in +/- 50 minuten gaar.

 

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.