Gewoon weer een lekker, simpel, verantwoord Zonder fratsen receptje waar je zeker blij van wordt. Er zit namelijk chocolade in en dat maakt alles beter.

Deze cake is lekker als ontbijt samen met wat kwark of yoghurt en vers fruit. Een dikke laag pindakaas op de cake doet het trouwens ook erg goed.

 

 

 

Recept

Ingrediënten
500 g Magere kwark
3 Eiwitten (105 g)
75 g Kokosmeel
50 g Eiwitpoeder met vanillesmaak
20 g Steviala Ery-Pure
125 g Granaatappel-pitjes
50 g Damhert pure chocolade

 

Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 175 graden.
-Bekleed een cake bakvorm met bakpapier.
-Meng kwark, eiwit, kokosmeel, eiwitpoeder en Ery-pure tot een glad beslag. Het wordt een stevig beslag.
-Hak de chocolade in kleine stukje.
-Spatel de granaatappel-pitjes en stukjes chocolade door het beslag.
-Schep het beslag in de cakevorm en strijk het glad.
-Bak de cake in het midden van de oven op een rooster in +/- 50 minuten gaar.

 

 

Voedingswaarde per 1/10 deel
110,4 kcal
3,3 g vet
9,1 g koolhydraten
4,1 g vezels
13,5 g eiwit

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.